H.C. Andersens Hus åbner for besøg efter nedlukning

Odenses museer åbner igen efter fire måneder. Direktør savner dog stadig de udenlandske turister på museerne.

H.C. Andersens Museum tager tirsdag formiddag atter mod gæster, når museerne som en del af en større genåbning får lov til at åbne. (Arkivfoto)

H.C. Andersens Museum tager tirsdag formiddag atter mod gæster, når museerne som en del af en større genåbning får lov til at åbne. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:H.C. Andersens Hus og Carl Nielsens Barndomshjem i Odense er blandt de museer, der onsdag igen kan byde gæster velkommen.

Klokken 10.00 kan danske indendørs kulturinstitutioner nemlig slå dørene op for besøgende efter at have været lukket ned af regeringen i cirka fire måneder.

Direktør for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen, ser frem til at museumsgæsterne igen kan komme indenfor, men han lægger heller ikke skjul på, at han ikke forventer de samme besøgstal som et normalt år.

- Vi glæder os meget til, at de indendørs museer kommer med. Vi glæder os til at se gæster. Nu er det jo spændende at se, hvor mange gæster der så kommer.

- Et af vores museer er H.C. Andersens Museum. Allerede i slutningen af januar og februar sidste år kunne vi se, at det var ved at gå galt, fordi vi har mange kinesiske og asiatiske gæster, siger Torben Grøngaard Jeppesen.

Til gengæld havde museerne en stærk måned i juli sidste år. De begrænsede muligheder for at rejse på ferie i udlandet gjorde tilsyneladende, at de danske turister søgte mod sommerhusene og de danske kulturinstitutioner i stedet.

- Vi må håbe, at der kommer flere danske gæster, ligesom der gjorde sidste år, siger Torben Grøngaard Jeppesen.

Til de danske kulturinstitutioner er der nogle grænser for, hvor mange mennesker der må lukkes ind. På museer må der komme én besøgende for hver fjerde kvadratmeter, museet råder over.

Selv om det ifølge Torben Grøngaard Jeppesen er ærgerligt, at det betyder et begrænset antal gæster, mener han godt, at museerne kan følge med kravene.

På museerne i Odense skal man nemlig købe en billet på museerne eller på nettet, inden man besøger museerne.

- Vi kan sagtens styre mængden, der kommer ud og ind, på den måde, siger Torben Grøngaard Jeppesen.

De indendørs kulturinstitutioner er en del af en større genåbning af samfundet, der finder sted onsdag.

Også de store indkøbscentre, indendørs idræt for unge og ældre, restauranter og barer samt senior- og dagshøjskoler åbner. Det bliver også muligt at komme til superligakampe på de danske stadioner igen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden