Håb for arbejdsløse

Nordjylland er ene om at have et stigende antal ledige job

Det går bedre for byggeriet, lyder meldingen fra Beskæftigelsesregion Nordjylland. Arkivfoto: Ajs Nielsen

Det går bedre for byggeriet, lyder meldingen fra Beskæftigelsesregion Nordjylland. Arkivfoto: Ajs Nielsen

NORDJYLLAND:Det er knap så håbløst at være uden arbejde i Nordjylland, som det har været. Der er nemlig færre arbejdsløse, og de får stadig flere job at vælge imellem.

Faktisk er Nordjylland den region i Danmark, der har den største vækst i antal ledige stillinger, i hvert fald i den private sektor. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.
Mens resten af Danmarks ledige i årets begyndelse måtte slås om færre ledige job i den private sektor, end de skulle et år tidligere, gik det stik modsatte vej i Nordjylland. Her steg antallet af job med hele 37 procent fra første kvartal 2011 til første kvartal 2012.
- Det indikerer, at vi er godt på vej med væksten. Virksomhederne efterspørger mere arbejdskraft, konkluderer fuldmægtig Lars Pilgaard, Beskæftigelsesregion Nordjylland.
På jobcentrenes Jobnet afspejlede udviklingen sig i 160 flere opslåede stillinger i det nordjyske i årets første kvartal.
- Et rimeligt barometer på konjunkturerne og en rimelig god indikator for antallet af ledige job, vurderer Lars Pilgaard.
Og udviklingen ser ud til at fortsætte, viser helt friske tal. For også i andet kvartal af 2012 steg antallet af ledige stillinger i Nordjylland sammenlignet med samme periode året før. Nu kun med syv procent fra 1049 til 1127 ledige stillinger, og altså afdæmpet i forhold til første kvartals 37 procent, men stadigvæk nok til, at Nordjylland er i førertrøjen sammenlignet med resten af landet.
For eksempel har bundskraberen Region Sjælland i andet kvartal 12 procent færre ledige job at gøre godt med end i samme periode året før.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.