Håb for de små navne

Nyt selskab i Aalborg satser på smalle rytmiske udgivelser

An­ders Vin­cent (tv) og Micha­el Ma­ri­no sat­ser på at give min­dre nav­ne bed­re be­tin­gel­ser i Labelkollektiv Dis­tri­bu­tion.

An­ders Vin­cent (tv) og Micha­el Ma­ri­no sat­ser på at give min­dre nav­ne bed­re be­tin­gel­ser i Labelkollektiv Dis­tri­bu­tion.

En vinylplade med rockgruppen Oh No Ono? Eller electronica med Tone? Går du ind i en almindelig dansk pladebutik vil de ligne en stort undrende spørgsmålstegn, men det vil Labelkollektiv Distribution fra 2. januar forsøge at rette op på, når de tilbyder en bred vifte af små, alternative rytmiske udgivelser. Initiativet udspringer af det aalborgensiske pladeselskabsfællesskab Labelkollektiv og de tre hovedbagmænd bag initiativet er Michael Marino, Anders Vincent og Christian Villum og selv ejere af tre mindre nordjyske pladeselskaber. - Det kan være rigtig svært for de små selskaber at få deres plader ud i butikkerne, og ofte må de en-mands eller en-kvindes betjente selskaber selv påtage sig det tidskrævende arbejder med at at ringe rundt og tilbyde deres titler. Den del af salgsarbejdet overtager vi i Labelkollektiv Distribution, forklarer Michael Marino. Distributionsselskabet kommer altså både til af fungere som et lagerrum for pladeselskaber, hvorfra pladebutikkerne kan bestille titler hjem, og samtidigt vil Labelkollektiv Distribution tage sig af det opfølgende salgsarbejde, sende nyhedsbreve ud, deltage i i musikmesser og gennem direkte kontakt gøre opmærksom på bands og musikere, der er på vej til at skabe sig et navn. Der finder i øjeblikket en lang række distributionsselskaber,men kun få af disse satser på de helt små selskaber og deres kunstnere Labelkollektiv Distribution har selvfølgelig de seks lokale selskaber - Støvfabrikken, Tonometer Music, Dotted Spot, Empty Tape, Urlyd og Pæne Ting Du Gerne Vil Ha"- og dækker på den måde en bred vifte af rytmiske udgivelser spændende fra hiphop og electronica over jazz og dub til alternativ rock og pop. - Men vi vil også distribuere titler fra Dansk Vinyl Produktion, som udsender lp¿er med navne som Oh No Ono og Under Byen, og det københavnske Orpheus, som gør meget i psykedelisk rock og folk, så allerede nu før nytår har vi udvidet vores katalog med 40 titler, og vi kan sagtens få plads til flere samarbejdspartnere, mener Michael Marino. Overordnet satser Labelkollektiv Distribution på at blive landsdækkende og dermed både servicere pladebutikkerne og samtidigt give musikkøberne mulighed for at stifte bekendtskab med den musik, der ikke automatisk ender på hitlisterne. Simpelthen gøre opmærksom på potentialet i vækstlaget.