EMNER

Håb om folkegave til Bælum

Kommunen vil måske købe den gamle station i Bælum

Det er snart et år siden, Søren Jørgensen efterlyste en renovering af stationspladsen. Nu kommer der måske skred både i både den og nye anvendelsesmuligheder for den gamle stationsbygning.
Arkivfoto: Jens Morten

Det er snart et år siden, Søren Jørgensen efterlyste en renovering af stationspladsen. Nu kommer der måske skred både i både den og nye anvendelsesmuligheder for den gamle stationsbygning. Arkivfoto: Jens Morten

Politikerne i Rebild har besluttet, at kommunen skal bruge sin tinglyste forkøbsret til den gamle station i Bælum, der er sat til salg af arvingerne. - Det lyder som en rigtig dejlig nyhed, udbryder Søren Jørgensen fra fokusgruppen omkring stationens fremtid. Borgerne har sammen med konsulentfirmaet Grobund endevendt byens muligheder og havde også på et tidspunkt en ide fremme om, at købmanden kunne bytte plads med stationen, så der i stedet kunne laves medborgerhus i købmandens lokaler og ny købmandsforretningen, hvor stationen ligger i dag. - Vi har ikke fået noget officielt at vide fra kommunen, men det er da overordentligt glædeligt, at der sker noget. Og hvad der skal puttes i selve stationsbygningen, når handlen går i orden? Købmand Steen Jensen mener, at man skal overveje at indrette det gamle pakhus til cykelmotel. - Stationen ligger lige ved hovedvejen til Nordkap, hvis man vel og mærke kører på cykel. Både han og Søren Jørgensen er spændte på kommunens udspil. Man man håber så småt, at der er udsigt til en folkegave til Bælum.