EMNER

Håb om hobby som levevej

Ingeborg Jensen har åbnet systue på privatadressen i Nr. Vorupør

Ingeborg Jensen har interesseret sig for at sy, siden hun var barn. Hun har altid syet ting til sig selv - og sommetider til andre - ved siden af sit udearbejde som ufaglært. Nu ønsker hun alene at være beskæftiget med sin hobby. 
Foto: Klaus Madsen

Ingeborg Jensen har interesseret sig for at sy, siden hun var barn. Hun har altid syet ting til sig selv - og sommetider til andre - ved siden af sit udearbejde som ufaglært. Nu ønsker hun alene at være beskæftiget med sin hobby. Foto: Klaus Madsen

- Det kunne være, det kunne give så meget, at jeg den sidste del af mit arbejdsliv kunne beskæftige mig med det, jeg kan lide. Sådan siger 58-årige Ingeborg Jensen, der har åbnet systue på hjemadressen Fiskervej 44 i Nr. Vorupør. Ingeborg Jensen er ganske erfaren med sit håndværk. Og lysten til at sy har mere end et halvt århundrede på bagen. Hun frembragte det første dukketøj som fem-seks årig på sin mors symaskine. I en lang årrække var Ingeborg Jensen ansat som tilskærer ved et møbelpolstrerfirma i Balling ¿ her syede hun også nye modeller. I sin fritid syede hun til sig selv samt venner og familie. Blandt andet kreerede hun sin svigerdatters brudekjole ¿ og havde en lille stofforretning ved siden af fuldtidsjobbet. Lynlåse... I 2003 var det slut med møbelpolstring i Balling, og Ingeborg Jensen blev vikar i Vorupør Børnehus. Og det var faktisk her, hun fik ideen til at åbne en systue. For hun hørte folk ærgre sig, når en lynlås for eksempel gik i stykker i en flyverdragt. Ingeborg og hendes mand var i 2001 flyttet til Vorupør for at bo hele året i det sommerhus, de købte for ti år siden. Efter en tilbygning er der blevet bedre plads, og Ingeborg Jensen har altid sin Pfaff-symaskine af mærket Creative 1473 CD stående fremme. Den er fra 1988 og var en af de første med computerstyring. - Mange kommer med bukser eller jakker, der skal sys lidt ind eller lægges op. En dag kom der også én med nogle arbejdsbukser, der trængte til et par lapper, fortæller Ingeborg Jensen. Hun har et samarbejde med modetøjsforretningen Huset i Vorupør, der sender kunder videre til Fiskervej, hvis der er noget ved et nyt stykke tøj, der skal rettes til. Ellers hygger Ingeborg sig med at sy et par julestrømper eller fabrikere nogle nisser, som et lokalt firma har bestilt.