EMNER

Håb om ny turistmagnet i Sydsjælland

Samtidig med starten på skolernes vinterferieuge åbner Michael Spangsberg et nyt indendørs oplevelsescenter - Fantasy World - ved siden af BonBon-land i Holme-Olstrup.

Samtidig med starten på skolernes vinterferieuge åbner Michael Spangsberg et nyt indendørs oplevelsescenter - Fantasy World - ved siden af BonBon-land i Holme-Olstrup.

- ET SPÆNDENDE OG sjovt initiativ, som helt sikkert kan trække endnu flere gæster til Sydsjælland og dermed bringe vækst og arbejdspladser til regionen. Forventningerne er store hos turistorganisationen VisitDenmarks administrerende direktør, Dorte Kiilerich, til det nye Fantasy World, der lørdag 10. februar slår portene op ved siden af BonBon-Land i julemandsbyen Holme-Olstrup ved Næstved. Det nye Fantasy World er det første store indendørs oplevelsescenter i Danmark, siden Randers Regnskov åbnede i 1996. Ordet “nye” dækker over, at BonBon-Lands økonomiske bagmand, Michael Spangsberg, sidste år købte indholdet af det oprindelige Fantasy World i Ringsted og har flyttet den store samling mekaniske figurer herfra til Holme-Olstrup. Her kommer eventyrfigurerne til at indgå i det nye - tre gange så store - oplevelsescenters mere end 10.000 kvadratmeter fabriksbygninger, der tidligere husede produktionen af BonBon-slik. - Ambitionen er at åbne Danmarks sjoveste indendørs attraktion og legeplads. Med det nye Fantasy World tilbyder vi oplevelser i familiehøjde året rundt i Holme-Olstrup, siger Michael Spangsberg. Den nye forlystelsesattraktion omfatter ud over de cirka 1000 mekaniske figurer, kørende forlystelser, biograf, Nordens største måne-klatretårn og en junglerestaurant. Der vil være flere arbejdende værksteder samt mulighed for at stige på toget Fantasy-Expressen, som tager passagererne på opdagelse i et slik- og kagelandskab i overstørrelse. Foreløbig arbejdes der på højtryk i de gamle slikproduktionshaller, så alt kan stå klar til åbningen, der - næppe helt tilfældigt - er lagt op til skolernes vinterferieuge. /ritzau/