Håber på flere langtidsledige i akutjob

Arbejdsgiverne skal fokusere på langtidsledige, når akutjob besættes, understreger beskæftigelsesministeren, der ser de gode intentioner smuldre

Beskæftigelsesministeren håber på, at flere langtidsledige vil blive ansat i akutjob. Arkivfoto:

Beskæftigelsesministeren håber på, at flere langtidsledige vil blive ansat i akutjob. Arkivfoto:

DANMARK:Arbejdsgiverne skal gøre meget for at de opslåede akutjob rent faktisk også går til de langtidsledige, der står til at miste dagpengene.

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), efter at de først opslåede akutjob i mange tilfælde ikke er gået til de langtidsledige, som stillingerne var tiltænkt.

- En del af de opslåede job går til folk i målgruppen, og det er positivt. Men jeg ville selvfølgelig gerne have, at det tal var endnu større, siger Mette Frederiksen.

Udfaldstruede skal i første række

En rundringning, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget til private og offentlige virksomheder, viser, at ud af 100 opslåede akutjob er 41 blevet besat af såkaldt udfaldstruede, som ellers stod til at miste deres dagpenge efter nytår.

- Ånden i den aftale, vi har indgået med arbejdsgiverne, er, at man som arbejdsgiver gør meget for, at det er langtidsledige, der bliver ansat, og det er fortsat vores udgangspunkt.

- Jeg vil selvfølgelig opfordre arbejdsgiverne til både at oprette flere akutjob, men også at gøre meget for, at de bliver besat af langtidsledige, siger Mette Frederiksen.

Staten vrager langtidsledige

Der er foreløbigt opslået over 4000 akutjob, hvilket Mette Frederiksen betegner som "meget positivt". Da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lancerede akutjobpakken, lød det, at de 12.500 forventede akutjob var "målrettet de mennesker, der er i fare for at have opbrugt deres dagpenge 1. januar".

Finansminister Bjarne Corydon (S) sagde samme dag, at "vi reserverer" jobmulighederne til danskere, som risikerer at falde ud af systemet. Netop Finansministeriet har indtil nu besat 15 akutjob, og af dem er otte gået til udfaldstruede. I Region Midtjylland viser en lignende opgørelse, at blot 2 af 75 akutjob er gået til en langtidsledig.

- Det bekræfter, at problemet ikke bliver løst med akutjobordningen, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

Ifølge tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen risikerer 36.000 danskere at ryge ud af dagpengesystemet i første halvår af 2013, hvis de ikke får et job inden. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.