Brønderslev

Håber på løsning

Lærere håber ikke på konflikt

Kirsten Tranekær: - Den danske arbejdsmodel er under pris. Arkivfoto: Bent Bach

Kirsten Tranekær: - Den danske arbejdsmodel er under pris. Arkivfoto: Bent Bach

BRØNDERSLEV:Lærerne håber på en løsning, inden en konflikt eventuelt træder i kraft. Det kom frem på Midtvendsyssel Lærerkreds’ generalforsamling.

Generalforsamlingen blev holdt på Restaurant Hedelund i Brønderslev, hvor Kirsten Tranekær blev genvalgt som formand.

Der var i år valg til kredsstyrelsen, hvilket kunne ses af det store fremmøde, hvor 150 medlemmer deltog. Den nye kredsstyrelse består udover formanden af Charlotte Bogø Rasmussen og Søren Jacobsen, begge Jammerbugt Kommune, og Lars Schandorf Andreasen og Bodil Nielsen, begge Brønderslev Kommune.

Efter den sædvanlige indledning aflagde formand Kirsten Tranekær sin mundtlige beretning. Til trods for at ingen lærere i Midtvendsyssel Lærerkreds er udtaget til strejke, kunne formanden i sin beretning ikke undgå at komme ind på de aktuelle overenskomstforhandlinger og den strejke og efterfølgende lockout, som er varslet til april.

Lærerformanden lagde ikke skjul på, at den danske arbejdsmodel er under pres.

- Men at der er et historisk sammenhold mellem de berørte organisationer, efter at alle offentlige ansatte nu er truet på deres arbejdsvilkår. Falder den danske model, så er der ikke langt til afskaffelse af alle de andre rettigheder, vi har betalt for gennem årene. Disse rettigheder er ikke kommet af sig selv. Formanden håber dog fortsat på, at det lykkes at finde en løsning i forligsinstitutionen.

Formanden berørte selvfølgelig også andre emner, der har stor betydning for folkeskolen i disse år. Blandt andet kom hun ind på nogle af de styringsmekanismer, der vælter ind over folkeskolen, og sætter undervisningsopgaven under pres.

Efter gennemgang af kredsens økonomiske forhold sluttede generalforsamlingen af med middag og nogle hyggelige timer, hvor snakken gik livligt ved bordene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst