Håndarbejde som i gamle dage

I går var temaet for Thisted Museums tekstilsøndag monogrammer hentet fra magasinet i Vang

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:- Det gamle håndarbejde, det er dét, vi står på skuldrene af, siger Mona Poulsen, Vester Vandet. Hun lærte i går fra sig, da Thisted Museum holdt tekstilsøndag med monogrammer som tema.

”Monagrammer” kaldte en af deltagerne det spøgefuldt, for Mona Poulsen har lært sig teknikken så godt, at hun kan gøre forlængst afdøde oldemødre og tipoldemødre kunsten efter.

Thisted Museum holder tekstilsøndage fire gange årligt. Ofte holder Liv Stange, der passer tekstilmagasinet, et oplæg, og der kan også være en gæstelærer, som Mona Poulsen i går. Det var der også forrige gang, hvor det handlede om kniplinger.

Mange af deltagerne er de samme fra gang til gang, og flere af dem kender hinanden i forvejen fra forskellige håndarbejdsforeninger.

- Mange af os er også medlem af Museets Venner, og så får vi mail om de ting, der sker, fortæller Eva Over- gaard og tilføjer:

- En tekstilsøndag kan også foregå ude i magasinet i Vang, hvor vi får lov til at grave i kasserne. Museet har mange hundrede kasser med gamle tekstiler, og man må beundre, hvor dygtige kvinderne var til håndarbejde før i tiden. Vi lader os inspirere, og så er det jo dejligt at have en underviser, der kan give nogle ideer til, hvad håndarbejdet kan bruges til i dag.

Monogrammer behøver for eksempel ikke kun være et svunget forbogstav broderet i hvidt på en serviet eller et pudevår. Man kan sætte farver på, supplere med små figurer og bruge udsmykningen i mange sammenhænge, demonstrerede Mona Poulsen i går.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.