Håndboldcup har stor succes

Det går så godt med Svanecup for Visse IF, at man i år måtte sige nej til over 100 hold

Styregruppen har mange bolde i luften, når Svane Cup skal planlægges og afvikles. ?Foto: Bent Bach

Styregruppen har mange bolde i luften, når Svane Cup skal planlægges og afvikles. ?Foto: Bent Bach

AALBORG:Succesen er ikke til at tage fejl af. Håndboldklubben Visse IF har taget føringen og har sejret i så høj grad, at klubben i år måtte sige nej til langt flere end 100 hold i den traditionsrige Svane Cup for børne- og ungdomshold. Tre uger før sidste tilmelding til den populære cup, der i år afvikles 10. -12. april, var alt udsolgt.

- Det er aldrig sket før, fortæller Flemming Johnsen, der er presseansvarlig i den 12 mand store styregruppe af Svane Cup.

Deltagerantallet slår samtidig alle rekorder. Der deltager 3200 spillere på 280 hold fordelt på klubber fra Norge og Danmark. Det er 31. gang klubben arrangerer cup’ en.

- Vi er simpelthen presset, da der ikke er flere skoler og haller. I år har vi udvidet fra 235 til 280 hold, og det er maksimum, siger han.

Ikke færre end 19 haller er i brug heriblandt Gigantium, som er hovedkvarter for cuppen. Her spilles fem kampe ad gangen.

De 3200 spillere og ledere indkvarteres på ni skoler i Aalborg-området. Det kræver blandt andet et stort antal af frivillige og et stort antal dommere til samtlige kampe.

- Vi har stort set støvsuget Aalborg Håndbolddommerklub for dommere. Vi skal bruge over 100 dommere, og nu må vi søge efter flere længere syd på, fortæller Flemming Johnsen.

Klubben har endvidere 250 frivillige i sving og har indgået aftale med klubber, der giver en hjælpende hånd.

- Blandt andet har vi Lions Club til at hjælpe med at sætte borde og stole op, fortæller han.

- Det er faktisk det sværeste for os, det med de frivillige hænder. Selv om det er meget populært blandt mange af vores frivillige, der kommer igen år efter år og også får gode venner til at hjælpe, så er det lidt en udfordring at finde så mange, fortæller han.

Klubbens forældre er også frivillige hjælpere, og til gengæld får de gratis deres barn med i Svane Cup. Det er en besparelse på 600 kroner.

- Der er rigtig mange borgere, der hjælper os, og det skal de have stor tak for, siger Flemming Johnsen.

Flemming Johnsen selv har været med i det frivillige arbejde i mange år.

- I selve styregruppen er der ikke rigtig nogen af de 12 personer, der har børn med mere i Svane Cup. Vi er der, fordi det er sjovt, og fordi det giver et økonomisk overskud til Visse IF, siger Flemming Johnsen.

Den norske deltagelse i Svane Cup er en historie for sig.

- Der er rigtig mange nordmænd, der overnatter på hotel i år. De er jo nok lidt mere konsolideret, end vi danskere er. Der er endda et helt hold, der har booket sig ind på hotel, siger han.

Svane Cup har derfor indgået aftaler med hele tre hoteller i Aalborg om en tilbudspakke til klubber, der ønsker at benytte sig af tilbuddene. To af hotellerne er allerede udsolgt, og nu er man i gang med det tredje.

- Der kommer altså noget gang i byen med vores cup. Mange af dem tager også flere gange ud i Aalborg Storcenter for at handle, fortæller Flemming Johnsen.

Når han skal sætte fingeren på en af de ting, både norske og danske deltagere roser Svane Cup for, er det selve turneringen.

- Vi har udviklet den, så vi i udstrakt grad tager hensyn til 2. og 3. holdene. Vi sørger for, at man møder hold, man matcher med, så alle får noget ud af det. Vi har samtidig mange præmier i spil, forklarer han.

Ellers er lørdag aften også en attraktion med fællesspisning i Gigantium og en håndboldlandskamp mellem de norske og danske ledere, med 3200 deltagere til at skabe den helt rette landskampstemning.

- Vi har desuden hoppeland for de mindste, diskotek og underholdning, fortæller Flemming Johnsen.

Underholdningen i år bliver den 17-årige beatboxer fra Thisted Thor Mikkelsen alias Thorsen, der vandt tv-showet ”Danmark har talent”.

Overskuddet fra Svane Cup går til Visse IF og er på over 300.000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.