Håndboldherrerne videre til kvartfinalen

Det mandlige danske håndboldlandshold besejrede Serbien 26-25 ved OL og er videre til kvartfinalerne.

Håndboldherrerne videre til kvartfinalen

Danmarks håndboldherrer er sikre på at gå videre til kvartfinalerne ved OL i London.

Torsdag aften vandt Danmark for tredje gang af tre mulige i gruppe B, da det blev til en smal sejr på 26-25 over Serbien i den sydende Copper Box.

Det er det glædelige faktum efter en kamp, der begyndte jævnt og som trods sejren viste, at der spillemæssigt er et stykke vej til OL-guldet for Danmark.

Danskerne sjuskede meget til sidst og var tæt på at sætte en sikker føring over styr.

Spillerne blev dog hyldet som helte af publikum efter kampen, hvor serberne forgæves forsøgte at få revanche for nederlaget til Danmark i EM-finalen i januar.

Serbien har tabt alle tre kampe hidtil ved OL, efter at holdet tidligere har tabt klart til Kroatien og Spanien.

Danmark fortsatte ellers den dårlige vane ved OL med at komme skidt fra start. Holdet kom i en fart bagud 0-3, alle tre scoringer signeret den to meter høje Momir Ilic.

Ham fik danskerne lidt bedre styr på senere i kampen, men hans backkollega Marko Vujin tog over og hamrede fem scoringer ind bag Niklas Landin før pausen. Vujin blev serbernes topscorer med syv mål.

Niklas Landin indledte ellers kampen glimrende og havde tre redninger inden for de første seks minutter.

Alligevel var Danmark på det tidspunkt bagud 2-5, og efter yderligere en serbisk scoring havde landstræner Ulrik Wilbek set nok og tog en timeout.

Wilbek spillede herefter Bo Spellerberg-Michael V. Knudsen-kortet, som havde givet et fint udbytte i sejren over Spanien.

Den danske offensiv havde dog stadig problemer trods de obligatoriske scoringer af Mikkel Hansen.

Tre minutter før pausen kom den første danske føring, da Kasper Søndergaard brød igennem og scorede til 11-10. Anders Eggert sluttede første halvleg af med 13-11-scoringen på straffekast.

Kasper Søndergaard tog et stort ansvar med tre scoringer i begyndelsen af anden halvleg, da Danmark rykkede og skabte et forspring på fem mål.

Søndergaards mange mål inspirerede tilsyneladende Mikkel Hansen, for den arbejdsløse og ombejlede back begyndte at hamre mål ind bag serbernes målmand, Dragan Marjanac, der havde afløst Darko Stanic i anden halvleg.

Mikkel Hansen endte som dansk topscorer med syv mål. Kasper Søndergaard lavede seks mål.

Den danske reservemålmand, Marcus Cleverly, som leverede flotte redninger mod Spanien, måtte se næsten hele kampen fra bænken, fordi Niklas Landin holdt et højt niveau.

Cleverly kom dog på banen ved to serbiske straffekast, som begge blev brændt, og dermed holdt målmanden gang i sin selvtillid, hvilket ikke mindst kan blive gavnligt senere i OL-turneringen.

Hans Lindberg stod for den forløsende 26-24-scoring med cirka fem sekunder tilbage, før det lykkedes serberne at score i sidste sekund.

Danmark møder på lørdag Kroatien i en kamp, hvor vinderen efter al sandsynlighed ender med at vinde gruppe B.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.