Håndboldmiljø kritiserer Danske Spil for trænerhjælp

Danske Spil får kritik for at have ansat håndboldtræner fra 1. division til at vurdere kampe og sætte odds.

Håndboldmiljø kritiserer Danske Spil for trænerhjælp

Træner for Hadstens håndboldkvinder i 1. division, Daniel Granhøj Hansen, er ansat af Danske Spil til at sætte odds på rækkens kampe.

Men den praksis holder ikke længere, fordi det kan udvikle sig til en sag om matchfixing, mener direktør i Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen.

- Spillerne er venner på kryds og tværs, hvorfra de får information om hinandens skader og den slags. De kan ende med en sag om matchfixing, fordi de sidder inde med den viden.

- Men samtidig er det deres trænere, der fodrer oddssætterne i Danske Spil. Det hænger ikke sammen, siger Michael Sahl Hansen til Jyllands-Posten.

- Vi opfordrer alle håndboldspillere til end ikke at spille på kampe i egen række. Så er det jo helt skævt, at en 1. divisionstræner får løn for at sætte odds på kampe i egen række. Selvfølgelig er det et problem, og det bør ikke forekomme, siger han.

Håndboldtrænere er dog ikke forpligtet til at levere oplysninger til bookmakerne. Og Bjerringbro-Silkeborgs træner Carsten Albrektsen fra den bedste danske herrerække er stoppet med at hjælpe Danske Spil.

- Jeg siger klart nej. Jeg er ikke ansat til at varetage Danske Spils interesser. Og da slet ikke efter sagen med fodboldtræneren Michael Madsen, der blev mistænkt for at komme med forkerte oplysninger om sit hold.

- Hvis jeg siger til en oddssætter, at et par af mine spillere er skadede, og de så alligevel viser sig at kunne spille, så risikerer jeg en sag. Det er ganske ubehageligt, og derfor siger jeg nej, siger Albrektsen til avisen.

Hadsten-træner Daniel Granhøj Hansen er lønnet af Danske Spil til at sætte odds på alle kampe i 1. division. Dog ikke Hadstens kampe.

- Jeg ringer ikke til mine trænerkolleger, før jeg sætter odds på deres kampe. Det er ikke nødvendigt, for jeg har fuldstændig styr på den række, siger Daniel Granhøj Hansen til avisen.

Hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) er der ingen regler på lige præcis det område, og forbundet vidste ikke, at en elitetræner er ansat af Danske Spil.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.