Håndboldprofiler advarer mod presset kampprogram

Mikkel Hansen får travlt i november, hvor han kan komme til at spille ti kampe. Tre spilles ved Golden League.

Måske skulle han have sparet lidt på kræfterne, den gode Mikkel Hansen, da han søndag på årets første novemberdag hamrede 13 bolde i mål og blev topscorer for Paris Saint-Germain i 41-38-sejren ude over Creteil i en pokalkamp.

Den danske håndboldstjerne får nemlig hårdt brug for alle ressourcer i resten af november. I alt ti kampe kan det blive til for Mikkel Hansen, altså en kamp hver tredje dag i snit.

- Det er et rimeligt heftigt program, konstaterer Mikkel Hansen om den kommende tid, der i denne uge byder på tre landskampe ved Golden League-stævnet i Norge.

I resten af november venter desuden tre kampe i den franske liga samt tre storkampe i Champions League, ude og hjemme mod tyske THW Kiel samt ude mod ungarske Veszprem.

Mange topspillere har længe talt om, at der er for mange kampe, og at kroppen snart ikke kan følge med mere.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har ikke gjort kritikken mindre, efter at forbundet har udvidet Champions League, så de store hold nu spiller 14 kampe i stedet for ti kampe i gruppespillet.

- EHF har sagt, at det ikke rammer så bredt, og det er også rigtigt. Men det rammer mere eller mindre alle de bedste spillere, det vil sige de spillere, der når langt i de nationale ligaer og pokalturneringerne, i Champions League og til VM, EM og OL.

- De bedste spillere skal spille en milliard kampe, mens de spillere, der ligger et niveau eller to under, fortsat skal spille en gang om ugen, siger Mikkel Hansen.

Det pressede kampprogram har for længst fået konsekvenser, også på det danske landshold.

Thomas Mogensen har ikke været med siden EM sidste år, og højrebacken Kasper Søndergaard har siden VM i år holdt pause fra landsholdet på ubestemt tid.

Til Golden League-stævnet vender Anders Eggert tilbage, efter at han i marts meddelte, at han havde brug for en pause.

Det skyldtes, at han var tømt for kræfter efter alt for meget håndbold, og han stod desuden over for at skulle være far for anden gang.

Anders Eggert forudser, at flere spillere kommer til at holde pause fra landsholdet.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer nogle afbud. Hvis programmet ikke var så hårdt, spillede folk i længere tid på landsholdet, siger venstrefløjen fra Flensburg-Handewitt.

Anders Eggert mener, at det ikke mindst er spillerne i en liga som Bundesligaen, der har svært ved at blive hvilet.

- Vi har 18 hold i Bundesligaen og en pokalturnering, der bliver vægtet højt. Mens FC Barcelona vinder alle sine kampe i Spanien, har vi næsten ingen nemme kampe, kun enkelte på hjemmebane mod nogle af bundholdene.

- Men uanset hvem vi møder på udebane, så taber vi, hvis vi ikke er der, siger han.

René Toft Hansen fra THW Kiel holdt ligeledes pause fra landsholdet efter EM i 2014. Han forventer også at se flere spillere holde pause fra landsholdet.

- Vi bliver også ældre, og spillere på nogle positioner er meget udsatte. Stregspillere får mange tæsk i karrieren. På et tidspunkt siger kroppen fra.

- Når jeg føler, jeg ikke kan holde til både klub- og landshold, så er det selvfølgelig landsholdet, jeg bliver nødt til at vælge fra, siger han.

Danmark møder torsdag aften Frankrig i den første kamp ved Golden League.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.