Håndboldstjerner ønsker playoffkampe efter lettiske afbud

Kvalifikationen til EM er en farce, fordi små holds bedste spillere melder fra, mener danske håndboldstjerner.

Jens Nørgaard Larsen Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Jens Nørgaard Larsen Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Det danske håndboldlandshold vandt sikkert sin første kamp i kvalifikationen til EM-slutrunden i Kroatien i 2018. Holland blev sendt hjem fra Brøndby Hallen med et nederlag på 20-29.

På søndag venter næste modstander, når de danske OL-guldvindere tager til Letland.

Det baltiske land bliver ikke spået mange chancer mod de danske stjerner, og det har fået en lang række af landets spillere til at melde afbud.

Det er ikke noget, der huer den danske playmaker Morten Olsen, skriver BT.

- Da det her kvalifikationsspil blev opfundet, havde det en anden betydning - at de små hold også skulle have lov at spille mod de store hold og måle sig, og det synes jeg også er rigtig fint for dem, siger han til BT.

- Men på søndag har de fleste af de gode lettiske spillere valgt at sige fra og tage noget pause, og det betyder jo, at det gør vores kamp i Letland nemmere, siger Morten Olsen.

Han er uforstående over for de lettiske spilleres valg.

- Spillerne siger, at "vi vinder ikke alligevel, så vi vil hellere restituere i en uge". Så er det jo lidt åndssvagt at lave sådan et kvalspil. Især fordi det betyder, at dem, der spiller på de gode landshold, de har mange flere kampe, og mange af dem spiller også mange Champions League-kampe for deres klubber. Det kommer til at virke lidt underligt, mener Morten Olsen.

Han hælder mere til at spille to playoffkampe. Det er et system, som man kender fra VM-kvalifikationen.

- Det kostede selvfølgelig for nogle af de gode hold, når de mødte hinanden i playoffkampene, men på den anden side var der færre kampe på den måde.

Også landsholdets anfører, Niklas Landin, mener, at EM-kvalifikationen, hvor de to bedste i en pulje med fire nationer avancerer, burde nytænkes.

- Det bliver lidt åndssvagt, når det er OL-år, og når Champions League samtidig udbygger deres kampprogram. Så bliver det jo på landsholdene, man sparer, siger han til BT.

Foruden Holland og Letland er Ungarn også med i Danmarks EM-kvalpulje.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.