Håndsrækning til hjemløse

Politikere vil give midlertidigt driftstilskud til Cafe Hjerterummet

Cafe Hjerterummet får alligevel en håndsrækning, så den kan holde åbent for udsatte og hjemløse, der ikke har andre steder at gå hen.

Cafe Hjerterummet får alligevel en håndsrækning, så den kan holde åbent for udsatte og hjemløse, der ikke har andre steder at gå hen.

AALBORG:AALBORG: Politikerne i Aalborg Kommunes familie- og socialudvalg er på vej med en håndsrækning til det ny værested for hjemløse i Danmarksgade, Cafe Hjerterummet.

Rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling Thomas Kastrup-Larsen (S) har nemlig sat sig ned sammen med socialrådmand Mai-Britt Iversen (S), og og sammen er de blevet enige om, at cafeen alligevel bør have et tilskud på 56.000 kroner.

- I øjeblikket er tingene er desværre kørt lidt fast, så cafeen, som er frustreret over den behandling de har fået, står på den ene siden, mens naboerne befinder sig på den anden. Og samtidig er der jo også de hjemløse, som ikke har noget sted at gå hen. Og sådan en konflikt er slet ikke i Aalborgs ånd. For her plejer vi altså at lytte til folk, forklarer Kastrup-Larsen.

Han oplyser, at driftstilskuddet, som tages fra familie- og socialudvalgets budget, kun er midlertidigt, og det er også en betingelse, at cafeen underkaster sig to årlig tilsyn - et anmeldt og et uanmeldt.

- Og så udbetaler vi også tilskuddet i to rater. Så opstår der problemer, har forvaltningen fortsat mulighed for at trække i nødbremsen, påpeger Thomas Kastrup-Larsen.

Forslaget om at hjælpe cafeen, så de kan betale deres husleje behandles af familie- og socialudvalget 8. marts. Og i indstillingen kan man også læse at også læse, at forvaltningen vil kigge på alle væresteder for udsatte og hjemløse i forbindelse med budgettet for 2014.

- Det kunne jo se ud som om, der er behov for at få kortlagt hvilke tilbud, behov og åbningstider, der er, siger Kastrup-Larsen.

- Men foreløbig vil vi altså gerne hjælpe cafeen i Danmarksgade, for vi kan ikke være tjent med at stå i en situation, hvor tingene er kørt fast på denne måde, tilføjer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.