Aabybro

Håndtryk sendte tanker i vejret

Workshop på Aabybro Skole bidrog med flere gode ideer til udearealerne ved Aabybro Skole. Der blev trykket hænder, grint og sendt mange prøveballoner op

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mandag aften var der workshop i DGI-Huset Aabybro for at finde på gode ideer til udearealer ved Aabybro Skole. Foto: Anders Andersen

AABYBRO:DGI-Huset lagde lokaler til, da der blev inviteret til kreativ workshop for at udvikle ideer til nye uderum til Aabybro Skole.

Lokale og Anlægsfonden har lovet, at de vil se positivt på en ansøgning. De har dog stillet den betingelse, at det skal være noget anderledes, som ikke er set før. Derfor havde kommunen lagt sig i selen for at få tankerne op i skyerne mandag aften.

Tyge Mortensen fra firmaet Kreativ Proces stod i spidsen for løjerne, der blev indledt med ryst med kroppen og små lege, der skulle bringe de hen ved 30 deltagere i godt humør og tættere på hinanden så de kunne komme i kreativ tilstand.

Blandt andet skulle deltagerne tage temperaturen på hinanden. Alle skulle finde en makker. Det skete ved at trykke hænder, indtil man fandt en med samme temperatur, hverken for kold eller for varm. Et par stykker sagde fra og gik. Resten morede sig kongeligt og sprudlede af ideer.

- Øvelserne skabte virkelige mange gode ideer. Der blev skabt en følelse af, jo vildere jo bedre og der blev virkelig sendt nogle balloner op den aften, siger skolebestyrelsesformand Susanne Færch, der også deltog i løjerne.

Efter øvelserne var der gruppearbejde og fremlæggelse af ideerne. Blandt de mange ideer var tarzanbaner, udendørs biograf og floddelta fra Ryå. De skal nu indgå i forslagskassen sammen med børnenes forslag, som også har arbejdet intensivt.

Ideer samles og tegnes

Ideerne samles i en kreativ tænketank, som har tilknyttet et arkitektfirma til at udføre skitsearbejdet. Til december skal der afleveres et skitseforslag til NCC, som skal danne baggrund for et budget, hvor ideerne bliver prioriterede.

- Målet er at tænke rum og aktiviteter i sammenhænge, som aldrig er tænkt før, så Jammerbugt Kommune og Aabybro by bliver et endnu mere inspirerende og aktivt sted at leve, siger borgmester Mogens Gade.

Midlerne til udearealerne er afsat i budgettet for Aabybro Skole, men for at det kan gennemføres i sin helhed er det også nødvendigt med ansøgninger til fonde. Det forventes, at arealer og aktiviteter etableres løbende efterhånden som der skaffes midler til det. Arbejdet forventes at kunne gå i gang i løbet af næste år. Aabybro Skole skal stå færdig til efter sommerferien 2016.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst