Håndværkere vil på universitetet

AAU må afvise ansøgere til kurser, der klæder håndværkere på til ingeniørstudium

.Af Ida Thorsen
Steen Lysen (til højre) blev uddannet til maskinarbejder på MAN Diesel i Frederikshavn, hvor mulighederne for job er dårlige. I stedet satser han nu på en uddannelse til ingeniør og er i færd med at skaffe sig de nødvendige kvalifikationer på AAU’s adgangskursus. Foto: Daniel Bygballe
Uddannelse 28. februar 2013 10:48

Interessen for at læse til ingeniør selvom man ikke har en studentereksamen er nu så overvældende, at Aalborg Universitet i år har måtte afvise ti ansøgere til de populære adgangskurser, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

176 tømrere, maskinarbejder, klejnsmede og andre med en erhvervsfaglig baggrund har netop taget hul på det halvandet år lange kursus, der opgraderer deres færdigheder, svarende til en studentereksamen. Efterfølgende tager de fat på et ingeniørstudium eller et naturvidenskabeligt fag, og kan på den måde sikre sig en uddannelse, hvor der er bedre muligheder for at få et job.

Mange håndværkere har store betænkeligheder ved at træde over tærskelen til universitet, men de skal ikke holde sig tilbage, siger studeleder for AAU’s Adgangskursus, Inge Stenner Rasmussen til NORDJYSKE.

- De tror fejlagtigt, at de skal kunne en masse for at gå her - men de skal netop komme her, for at få ny viden, siger hun.

- De skal lære at lære.

Inge Stenner Rasmussen håber at universitetet kan finde flere egnede lokaler, så man næste år kan optage alle interesserede på adgangskurset. Sideløbende har man startet et aspirantkursus hvor unge kan forbedre deres 9. klasseeksamen, og derefter fortsætte på adgangskurset.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...