Håndværkere vil tjene fedt på genindførelse af fradrag

Håndværkerfradraget, som Venstre ønsker at genindføre, har gjort godt hos mange virksomheder, viser analyse.

Lars Løkke Rasmussen gjorde håndværkerfradraget til et kardinalpunkt i valgkampen, da Venstre-formanden i januar sagde, at han ikke vil stå i spidsen for en borgerlig regering, hvis han ikke får genindført fradraget, der bortfaldt fra nytår.

Og Lars Løkkes udmelding bør vække glæde hos landets håndværkere, skriver dataanalysevirksomheden NN Markedsdata i en pressemeddelelse.

Siden håndværkerfradraget blev indført af VK-regeringen tilbage i juni 2011 har landets håndværkere mere end fordoblet deres overskud, viser en analyse fra NN Markedsdata.

Fra 2010 til 2014 har håndværkervirksomheder i gennemsnit øget virksomhedernes overskud fra 270.000 kroner til 576.000 kroner før skat - svarende til en stigning på 113 procent.

- Der er noget, der tyder på, at håndværkerfradraget har haft stor indflydelse på håndværkernes bundlinje.

- Der har været en god vækst i branchen de seneste fem år, uden at håndværkerne dog vælter sig i penge, siger Ivan Jæger Christiansen, direktør i NN Markedsdata.

Samtidig med at håndværkervirksomhederne har øget deres overskud, har de også øget deres personaleomkostninger. Det betyder ifølge NN Markedsdata, at virksomhederne har ansat flere medarbejdere.

Fra 2010 til 2014 har virksomhederne øget deres personaleomkostninger med 19 procent svarende til 790.000 kroner per virksomhed.

- Håndværkervirksomhederne lader til at geare sig fornuftigt til det opsving, der langsomt presser sig på.

- Virksomhederne har gradvist øget deres personaleomkostninger i takt med, at der er kommet flere opgaver ind, hvilket betyder, at overskuddet er fulgt med. Jeg vil kalde det kontrolleret vækst, siger Ivan Jæger Christiansen.

Konservative støtter Venstres ønske om en permanent ordning, mens Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i første omgang kun bakker op om en ordning, der løber frem til 2018, hvis regeringsmagten ender hos blå blok.

Ifølge Skatteministeriet vurderes det at koste 1,6 milliarder kroner at genindføre håndværkerfradraget.

Analysen fra NN Markedsdata baserer sig på regnskabstal fra 3410 håndværkervirksomheder, der har indrapporteret regnskabstal for de seneste fem år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.