Hård kritik af økonomien i Nordkraft

Dyb undren over, at Nordkraft-projektet nu koster 82 mio. kr. - socialdemokrat føler, at byrådet er blevet dårligt behandlet

Sko­le- og kul­tur­råd­mand Hen­rik Thom­sen (SF), her i sam­ta­le med Jør­gen An­der­sen, måt­te for­kla­re sig i sa­gen om Nord­kraft, da der i går var 1. be­hand­ling af bud­get­tet.
Lokalpolitik 21. september 2007 06:00

AALBORG: I Aalborg er man ikke ukendt med, at prisen skrider på store kulturbyggerier. Alligevel er flere medlemmer af byrådet meget utilfredse med, at byggeriet af Nordkraft nu koster Aalborg Kommune 82 mio. kr., hvor udgangspunktet oprindeligt var nul kr. og senere blev 20 mio. kr. Ved gårsdagens 1. behandling af budgettet blev der derfor uddelt tørre verbale tæsk i sagen. De konservative bakker op om Nordkraft, men økonomien undrer. - Derfor er det også meget svært at leve med, at vi nok en gang står i den situation, at et skitseret anlægsbudget viser sig slet ikke at holde, sagde partiets gruppeformand Vibeke Gamst. Hun pegede på en lignende oplevelse med skøjtehallen, der blev 24 mio. kr. dyrere. - Er det administrativ udygtighed eller er det primitiv politisk spekulation? Under alle omstændigheder er det en metode, der bærer kimen til sin egen undergang i sig. Den slags undergraver den nødvendige gensidige tillid, sagde Vibeke Gamst. Også Kaj Poulsen (S) undrede sig over økonomien i Nordkraft-projektet, og han sendte aben videre til den tidligere skole- og kulturrådmand Nils Bell (V), der tidligere stod i spidsen for projektet. Kaj Poulsen mente eksempelvis ikke, at nogen ansvarlig leder af en privat virksomhed ville acceptere sådan en overskridelse, som byrådet har været vidne til. - Byrådet er blevet dårligt behandlet i forhold til de informationer, som vi har fået i den her sag, sagde Kaj Poulsen. Projekt er vokset Skole- og kulturrådmand Henrik Thomsen (SF) pegede på, at der er flere faktorer til, at projektet bliver dyrere, bl.a. det faktum, at man er gået fra 17.000 kvadratmeter til 28.000 kvadratmeter. Henrik Thomsen gjorde også opmærksom på, at politikerne omkring bordet allerede 14. maj var blevet orienteret om nogle af forholdene. - Derfor forstår jeg ikke, at Maren i Kæret ikke kan forstå den her udvikling, sagde Henrik Thomsen med henvisning til, at Anders Stenild (K) tidligere havde sagt, at det var svært at forklare selvsamme Maren, hvorfor Nordkraft bliver så meget dyrere. Og så var det, at rådmanden lagde hovedet på blokken. - Det her projekt bliver ikke dyrere og må ikke blive dyrere, sagde Henrik Thomsen og tilføjede, at de 82 mio. kr. er det absolut værste scenarie. Det løfte fik borgmester Henning G. Jensen (S) op af stolen og fik ham til at kigge i budgetforslaget. - Det er 88 mio. kr., så jeg synes, at du skal lægge hovedet på blokken på 88 mio. kr., sagde Henning G. Jensen.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...