EMNER

Hårdt job at drive TV-restaurant

De første gæster har allerede bestilt bord

AALBORG:På overetagen på restauranten i Sankelmarksgade er hænger ledninger ud fra væggen, og gulvet er lidt slidt. Det minder langt fra om en restaurant, men det er meningen, at det skal gøre inden den 15. marts. Her slår Nils Nielsen og Hanne Due Bak dørene op for de første gæster på restauranten, og så skal alt være klar. - Det er en brandsjov og vanvittig ide, og en mulighed for at lave noget sammen, forklarer Hanne Due Bak om begrundelsen for at deltage i programmet "Min Restaurant". Her skal de konkurrere med to andre par om at lave den bedste restaurant fra bunden af. - Vi vidste, at det var de samme folk, som havde lavet "Huset", der skulle lave det her, og det var grunden til at vi turde medvirke. Havde det været dem, der stod bag "Robinson", havde vi sagt nej, siger Nils Nielsen. Bestilt bord før åbning En gang om ugen vises programmet på TV2, og den meget omtale af restauranten har betydet, at der allerede er stor opmærksomhed omkring den, og flere har allerede bestilt bord til når restauranten åbner. - Det er klart, at vi igennem fjersynet har fået en eksponering, som vi ellers ville give vores højre arm for at få. Men der er sikkert også mange, som er nysgerrige efter at se, hvordan det ser ud herinde. Det ville jeg da også være. Men jeg håber, at folk kommer herind for at få en god restaurantoplevelse - ikke for at få en tv-oplevelse, siger Nils Nielsen. Den store eksponering i fjernsynet har dog ikke betydet, at parret bliver genkendt, når de færdes ude i byen. - Nu har vi ikke tid til at være så meget ude i civilisationen, men jeg tror, at jeg er blevet genkendt. Jeg har i hvert fald hørt nogen hviske, om jeg ikke var "hende der". Men det er ikke sådan, at folk er kommet hen til mig, siger Hanne Due Bak. Kendskabet til restaurationsbranchen var meget lille, da parret begyndte i "Min Restaurant". - Vi ved, at vi ingenting ved, og vi er blanke inden for restaurationsbranchen. Men vi er gode til at omgive os med folk, som ved noget, siger Hanne Due Bak. En tidsrøver Arbejdet med at få en restaurant op at stå er en tidsrøver, og en arbejdsdag fra otte morgen til otte aften syv dage om ugen er mere reglen end undtagelsen. Og det er svært, når parret samtidig har børn, der skal passes. - Det er svært med børnene, og vi sætter meget pris på de stunder, vi er sammen med dem. Men det er da træls, at vi ser dem så lidt, siger Hanne Due Bak. Børnene bliver ofte passet ved familien. Den lange arbejdstid er også en af grundene til, at parret, når programmet slutter, ikke vil drive restaurant igen. - Vi har snakket med mange i branchen, som siger, at det er farligt, fordi man bliver bidt af det. Men de siger også, at det er svært at køre med familien, siger Nils Nielsen. Når parret stopper med at drive restauranten den 3. maj vender Hanne Due Bak tilbage til sit arbejde som lærer, mens Nils Nielsen skal ud og finde et arbejde.