Hårdt kæmpende Sagan overgiver førertrøjen i USA

Blot to sekunder adskiller Peter Sagan fra førertrøjen i Tour of California inden sidste etape.

Tinkoff-Saxos Peter Sagan bliver mest betegnet som en sprinter, men lørdag viste slovakken, at han også godt kan hænge i, når det går opad.

På næstsidste etape af Tour of California tabte Sagan ganske vidst førertrøjen til franskmanden Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step), efter at være kommet 47 sekunder senere i mål.

Men man kunne med rette have ventet, at etapen ville gå væsentligt værre for Sagan, da den sluttede på toppen af Mount Baldy.

Sagan sled og slæbte dog for at bevare førertrøjen, der akkurat glippede. Dermed nåede slovakken kun at køre i førertrøjen på enkelt efter etape, efter at have sikret den via en sejr på fredagens enkeltstart.

Sagan har stadigvæk en god mulighed for at sikre sig den samlede sejr via bonussekunder, da han inden søndagens sidste etape blot er to sekunder efter Alaphilippe i klassementet.

Allround-rytteren Julian Alaphilippes var helt ødelagt, efter triumfen på toppen af Mount Baldy.

- De sidste to kilometer var de hårdeste i mit liv. Jeg gav alt for at klare den, og mine ben føltes som om, de kunne eksplodere, siger Alaphilippe.

Søndagens 8. og sidste etape køres over 105 kilometer fra centrum af Los Angeles til Rose Bowl Stadium. Undervejs på den flade etape er der en enkelt bonusspurt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.