Hårdt presset SAS barsler med storudsalg

Det fællesskandinaviske flyselskab vil ifølge kilder gerne sælge SAS Ground Handling.

Hårdt presset SAS barsler med storudsalg

SAS er tilsyneladende tæt på at sælge sit såkaldte handlingselskab, som beskæftiger en tredjedel af flykoncernens 15.000 ansatte. Det erfarer Børsen fra en lang række kilder.

Avisen peger på, at det skandinaviske flyselskab gerne vil sælge ud, fordi det står i økonomiske problemer og vil skære forretningen til, så kun kerneopgaverne står tilbage.

- Ledelsen vil sælge SAS Ground Handling, og de forsøger at gøre det hurtigt, fortæller en af kilderne, som Børsen har talt med.

Ifølge avisens oplysninger kan det blive begyndelsen på et storudsalg i det stærkt pressede flyselskab med hovedkontor i Stockholm, som har koncernchef Rickard Gustafson bag roret.

Pressechef Trine Kromann-Mikkelsen understreger, at der ikke er truffet nogen beslutning om SAS Ground Handling, som beskæftiger 5500 medarbejdere - heriblandt 2000 i København.

- Det er ingen hemmelighed, at vi kigger på en række muligheder for at øge enkeltheden, reducere omkostningerne og skabe en mere fleksibel organisation, skriver hun i en mail til Børsen.

Ifølge avisens oplysninger er tillidsrepræsentanter fra de tre skandinaviske lande indkaldt til ekstraordinære møder fredag.

SAS Ground Handling står for check-in, håndtering af bagage og opgaverne i gaten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.