Hårdt såret mand fængslet for skud mod politifolk

Manden er selv hårdt såret og kunne ikke møde i retten. Sigtelsen lyder også på hashhandel og våbenbesiddelse.

Jens Astrup Foto: Scanpix/Jens Astrup

Jens Astrup Foto: Scanpix/Jens Astrup

Mens en 25-årig mand lå på sygehuset, bestemte en dommer i Københavns Byret torsdag, at manden skal frihedsberøves. Manden er sigtet for at have skudt to politifolk på Christiania onsdag aften.

Den 25-åriges tilstand er kritisk, efter at han selv blev skudt af PET's Aktionsstyrke torsdag morgen i Tårnby på Amager. Natten igennem havde politiet jagtet den formodede gerningsmand.

Hvis den 25-årige mand kommer på fode igen, vil han inden for 24 timer blive fremstillet i et nyt grundlovsforhør.

Han er sigtet for tre drabsforsøg efter at have affyret flere skud på Christiania onsdag aften.

Den 25-årige gerningsmand har ifølge politiet en tilknytning til den islamistiske gruppe Millatu Ibrahim og sympatiserer med Islamisk Stat.

Onsdag aften på Christiania blev en civil politimand ramt i hovedet og er meget alvorligt såret, mens en anden civilbetjent blev ramt, men ikke livsfarligt. En tredje mand blev ramt af et skud i benet.

Ifølge sigtelsen skulle den 25-årige have råbt: "Er du også fucking panser" efter det tredje offer, som altså ikke var politimand.

Skudepisoden skete ifølge sigtelsen, da to civilklædte politifolk standsede den 25-årige mand, der kom cyklende på Christiania onsdag aften. Politiet ville pågribe ham med omsætningen fra dagens hashhandel.

Manden er dansk statsborger, men er født i Bosnien Hercegovina. Han har boet i Danmark, siden han var fire år, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ud over de tre drabsforsøg er den 25-årige også sigtet for handel med 48 kilo hash og for at være i besiddelse af en kaliber 22 pistol, da han blev anholdt.

Under grundlovsforhøret i dommervagten lukkes døre, selv om sagen har interesse for offentligheden.

- Der kan være flere medgerningsmænd. Jeg bliver nødt til at stole på, at det kan skade politiets efterforskning, hvis dørene er åbne, siger dommer Pernille Kjærulff som begrundelse for dørlukningen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.