Hårdtslående sportsmand er verdens rigeste

Bokseren Floyd Mayweather er verdens bedst betalte idrætsudøver og vælter dermed Tiger Woods af tronen.

Hårdtslående sportsmand er verdens rigeste

Boksning er tilbage på førstepladsen over de idrætsgrene, man kan blive rigest af at dyrke.

I hvert fald er verdens bedst betalte sportsstjerne den amerikanske bokser Floyd Mayweather, der dermed slår golfstjernen og landsmanden Tiger Woods af pinden efter en årrække på førstepladsen.

Det viser magasinet Forbes' årlige optælling af de bedst lønnede folk inden for idrætten.

Golflegenden Tiger Woods har toppet listen siden 2001. Men de seneste år har ikke været nær så lukrative, som de var i hans glansdage.

Nu må han derfor se sig slået af hele to boksestjerner, der indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen på listen.

Bokseren Floyd Mayweather ligger på førstepladsen med en indtjening på 85 millioner dollar (500,7 millioner kroner), mens andenpladsen bliver indtaget af en anden hårdtslående sportsudøver.

Det er den filippinske bokser Manny Pacquiao med en indtjening på 62 millioner dollar svarende til 365,22 millioner kroner.

Pacquiao tabte for nylig overraskende til den ubesejrede bokser Tim Bradley, og de to skal formentlig møde hinanden igen i ringen til november, så den højt betalte bokser kan forsøge sig med en revanchekamp.

Fra Pacquiao til golfstjernen Tiger Woods er der ikke langt. Woods kan - selvom han er rykket et par trin ned af lønstigen og verdensranglisten - stadig glæde sig over en indtjening på rundt regnet 350 millioner kroner kroner årligt.

Dog er det en halvering af de penge, han kunne sætte ind på sin konto, da han toppede indtjeningsmæssigt i 2009.

Basketstjernen, LeBron James, fra USA er at finde på fjerdepladsen med en indtjening på 312,2 millioner kroner, mens den schweiziske tennisprofil Roger Federer ligger på femtepladsen med 310,43 millioner.

/ritzau/