Hårrystende metal

"Sons of the system"

Mnemic spiller to koncerter i Nordjylland i februar, hvor de har numre fra deres nye album "Sons of the system" med på scenen.

Mnemic spiller to koncerter i Nordjylland i februar, hvor de har numre fra deres nye album "Sons of the system" med på scenen.

En manddomsprøve for dine højtalere. Aalborg-baserede Mnemic har allerede markeret sig blandt de største navne indenfor den industrial metal i Danmark. Men også udlandet har fået øjnene op for bandet, og de fem drenge Guillaume Bideau, Mircea Gabriel Eftemie, Rune Stigart, Tomas Koefoed og Brian Rasmussen har turneret med store navne som Metallica og Deftones. Tilbage i 2007 udsendte bandet "Passenger", og nu er de hårdtslående aalborgensere klare med deres fjerde album - "Sons of the system". Og der er tale om et gennemgribende metalalbum, hvor Mnemics hårdtpumpede lyd overtager allerede i første skærings første sekunder og eksploderer ud af højtalergangene. Franske Guillaume Bideau er bandets tredje forsanger, siden bandet blev samlet i Aalborg i 1998, og han har stået bag mikrofonen siden 2005. Og selvom man dårligt kan kalde franskmandens anstrengelser ved mikrofonen for melodiøs skønsang, når han på skift brøler og synger sig i gennem de 15 skæringer på Sons of the system, så kan det ikke benægtes, at den megen energi bag vokalen, og den høje tekniske udførsel, unægtelig passer med Mnemics musikalske udtryk på samme måde som metalmusik og sort eyeliner gør det. Pladen er pumpet med spandevis af guitarriffs og hårdtarbejdende trommer, som sørger for at holde energiniveauet helt oppe under loftet. Men Mnemic viser dog også en mere tilbagelænet side af repertoiret med "March of the tripods" som er pladens bedste nummer. Men det ændrer ikke ved, at det seneste udspil fra Mnemic med sange som "Mnightmare", "Dreamjunkie" og "Hero(in)" er et kompetent metalalbum, hvor lydniveauet er skruet op på 11, og ganske givet vil blive taget godt imod af bandets fans. Stian Fabricius Swane stian.swane@nordjyske.dk Mnemic: "Sons of the system" Nuclear Blast. Mnemic kan opleves live i Aars, 12. februar og på Studenterhuset, Aalborg 27. februar.