Udland

Hackere angriber tv-station i protest mod Geert Wilders

Tusinder af personlige oplysninger er endt på nettet efter en australsk tv-stations interview med hollænderen.

Hackere angriber tv-station i protest mod Geert Wilders

Personfølsomme oplysninger om tusinder af australiere er blevet lækket i et hackerangreb mod nyhedsmediet ABC. Angrebet var en protest mod et interview med den højrenationalistiske hollandske politiker Geert Wilders.

Radio- og tv-stationen er i færd med at efterforske sikkerhedsbruddet på et af mediets hjemmesider, som en Twitter-bruger med navnet @Phr0zenM påstår er led i en hacker-mission kaldet #OpWilders.

- ABC er blevet hacket for at give Geert Wilders muligheden for at sprede had #OpWilders - database lækket, skriver @Phr0zenM på det sociale medie.

Oplysninger fra omkring 50.000 australiere, heriblandt deres mailadresser, brugernavne og passwords, adresser og andre private oplysninger skulle være blevet gjort offentligt tilgængelige på nettet af Twitter-brugeren.

Omkring 1000 af de ramte arbejder for den australske regering.

En talskvinde for ABC siger, at nyhedsmediet er blevet "gjort bekendt med, at en ABC-tv-programhjemmeside er blevet hacket".

- Vi undersøger fortsat detaljerne for sikkerhedsbruddet. Men vi ved, at det har blotlagt navn, brugernavn og en version af det password, som medlemmer af publikum brugte til at registrere sig på hjemmesiden, lyder det.

- ABC lukkede hjemmesiden med det samme, da vi blev gjort bekendt med aktiviteten, fortsætter hun.

Hackerangrebet er blevet sporet til en oversøisk placering, og alle de involverede bliver kontaktet af ABC.

Islamkritiske Geert Wilders blev interviewet af ABC-programmet Lateline som startskud på hans rundtur i Australien.

Der har var protester uden for en række af de steder, hvor hollænderen har holdt sine taler. I Melbourne blev politiet nødt til at bryde ind, da det kom til håndgemæng.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.