Udland

Hackere angriber USA's førstedame og Terminator-stjerne

Michelle Obamas cpr-nummer er blevet lækket. Også Sarah Palin og muskelbundtet Schwarzenegger er ramt i sagen.

Hackere angriber USA's førstedame og Terminator-stjerne

Den amerikanske førstedame, Michelle Obama, vicepræsident Joe Biden og adskillige kendisser fra musikmiljøet i USA er blevet udsat for forskellige hackerangreb. Det oplyser FBI og det amerikanske justitsministerium.

Ukendte cyberkriminelle har via en russisk hjemmeside lækket præsidentfruens cpr-nummer og kredit-informationer - ligesom personlige oplysninger fra Joe Biden og tidligere udenrigsminister Hillary Clinton også er blevet offentliggjort.

Kendisserne Beyoncé, Jay-Z, Paris Hilton, Kim Kardashian og Britney Spears har også fået lækket fortrolige oplysninger.

Det samme har forretningsmanden Donald Trump, den tidligere guvernør i Alaska Sarah Palin samt Californiens eks-guvernør og tidligere Terminator-stjerne, Arnold Schwarzenegger.

Præsident Barack Obama kalder hackerangreb mod USA et stigende problem - uden dog at bekræfte hændelsen.

- Vi skal ikke lade os overraske af, at hvis hackere vil skaffe sig adgang til en masse informationer, så kan de gøre det, siger Obama til ABC News.

- Det er et stort problem. Jeg siger ikke, at det er det, som er sket, men der findes hjemmesider derude, der sælger folks stjålne kreditkort, tilføjer præsidenten.

Hackerne har angiveligt ikke hacket ofrenes personlige computere, men i stedet skaffet sig adgang via andre virksomheder, som benytter sig af de personlige oplysninger, lyder det fra kreditbureauet Experian.

- Det lader til at være en isoleret hændelse, hvor de kriminelle har fået adgang gennem forskellige eksterne kilder, der har givet dem tilstrækkelig med information til, at de kunne få adgang til et begrænset antal sager fra nogle amerikanske kreditbureauer.

- Efter vi fik kendskab til situationen, frøs vi straks ofrenes kreditfiler i et forsøg på at minimere konsekvenserne, tilføjer Experian.

FBI og Secret Service, som beskytter præsidenten og hans familie, efterforsker nu sagen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst