Hackere har fået adgang til flere millioner cpr-numre

Millioner af cpr-numre er omfattet af hackerangrebet på politiets registre, oplyser rigspolitichefen.

Hackere har fået adgang til flere millioner cpr-numre

Hackerangrebet på politiets registre involverer flere millioner cpr-numre. Blandt andet er alle danskere med kørekort omfattet af angrebet, oplyser rigspolitichefen.

- Jeg er meget bekymret. Det er meget alvorligt, at det her kan finde sted, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg på et pressemøde om hackerangrebet.

- Nu får vi den ypperste ekspertise til at sikre, det ikke kan ske igen, tilføjer han.

Rigspolitichefen maner dog til ro i befolkningen om de lækkede oplysninger. Politiet har indtil nu ingen indikationer på, at de hackede oplysninger er blevet misbrugt, siger han.

- Formålet med hackerangrebet kan være at bruge oplysningerne til at tjene penge. Eller bare vise, at man er dygtig til at bryde ind i offentlige registre, siger han.

Politiet kom på sporet af hackerne midt i januar 2013 efter en henvendelse fra svensk politi, som var stødt på en dansk ip-adresse i forbindelse med efterforskningen af et større svensk hackerangreb.

Først da blev it-virksomheden CSC klar over, at hackere havde skaffet sig adgang til de følsomme oplysninger i blandt andet politiets registre i sommeren 2012.

- Det er folk, der er så sofistikerede og på et så højt niveau, at de har undgået CSC's opmærksomhed, siger Jens Henrik Højbjerg.

Han kalder hackerangreb for et vilkår i det moderne it-samfund, men er rigtig ærgerlig over, at det kunne ske.

Politiet skal nu i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste (PET) efterforske enorme datamængder i forbindelse med hackerangrebet.

På grund af sagens alvor skal alle kompetencer i PET bringes i spil i efterforskningen af hackerangrebet, forklarer chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf.

- Det er en sag, vi ser på med stor alvor, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.