Hæder for fisk og salt

FREDERIKSHAVN/LÆSØ:To lokale virksomheder, der bliver drevet med hjertet og maven på rette sted, modtager i morgen Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom. Diplomet, der er en sjælden hædersbevisning, tildeles for en fremragende indsats for dansk gastronomi, og bliver i år uddelt til 15 personer/virksomheder. Lokalt er det Læsø Saltsyderi ved Poul Christensen og Skagenfood ved Peter Bagge Nielsen og Betina Kühn, der modtager hæderen. For Læsø Saltsyderis vedkommende lyder begrundelsen: - Poul Christensen tog initiativ til at genoptage produktionen af syde-salt. Et velsmagende og fornemt produkt, som samtidig demonstrerer, at Danmark har potentiale til at bringe fødevarer op i den gastronomiske superliga. Måske er det fra udkantsområderne, at fornyelsen af danske fødevarer skal komme? Skagenfood, som i parentes bemærket ligger i Frederikshavn, sælger fisk over internettet, og begrundelsen for at tildele virksomheden hædersdiplomet er: - I dele af landet er det svært at skaffe noget så simpelt som frisk fisk. Peter og Betina har gjort det muligt for enhver at få frisk fisk leveret til døren - både i hverdags- og luksusudgaver. At det så også kan lade sig gøre at drive forretning på grundlag af god gastronomi gør ikke sagen ringere, specielt ikke fordi det jo betyder, at andre end landets fineste feinschmeckere anerkender produkternes kvaliteter: Saltet fra Læsø er så populært, at man jævnligt må rationere salget udenfor øen for at have nok til at sælge fra selve sydehytten. Og Skagenfood er ét af de få nystartede internetkoncepter, som faktisk kan drives med sorte tal på bundlinjen.