Frederikshavn

Hæder til Blues Heaven Festival

Festivalen i Frederikshavn vinder prisen som "International Festival Of The Year"

Peter Astrup og Blus Heaven Festival vinder fornem pris.Arkivfoto: Andreas Falck

Peter Astrup og Blus Heaven Festival vinder fornem pris.Arkivfoto: Andreas Falck

FREDERIKSHAVN:I august blev den mangeårige koncert- og festivalarrangør Peter Astrup fra Blues Productions kåret som “Årets Hoochie Coochie Man" ved Danish Music Awards.

Og når hans næste arrangement løber af stablen 2. og 3.november i Frederikshavn, bliver han genstand for international hæder.

Astrups hjertensbarn"Blues Heaven" bliver nemlig kåret som "International Festival Of The Year".

Det er det franske online-magasin "Zicazic", der uddeler prisen. Bag "Zicazic" står fotograf og skribent Fred Delforge, som selv er en ivrig blues-entusiast. Delforge modtog i 2016 "Keeping The Blues Alive"-award i Memphis USA, og han er nu præsident for France Blues samt medlem af European Blues Unions bestyrelse, ligesom han har andre internationale positioner inden for bluesmusik.

- "Blues Heaven har et helt vildt line-up til årets festival. Det bedste, man kan forestille sig inden for bluesmusik i 2018, siger Fred Delforge i kommentarer til prisuddelingen, som finder sted på selve festivalen i Frederikshavn.

"International Festival Of The Year"-award er ikke nogen hvilken som helst pris. Interessen for Fred Delforge, hans blueskendskab og hans onlinemagasin er stor. "Zicazic" læses hvert år af 1,5 millioner mennesker, og det har bestået i 18 år.

- Jeg er både overrasket og overvældet, siger blues-arrangør Peter Astrup, og uddyber:

- Jeg har slet ikke haft i tankerne, at jeg kunne være i spil til sådan en pris, men jeg er både lykkelig og stolt over at være nået så langt, og jeg er ydmyg over den opmærksomhed, som min festival bliver til del. Selv synes jeg, at vi har et mægtigt godt program, men blueshjertet slår et par ekstra slag, når en kapacitet som Fred Delforge viser sin anerkendelse på den her måde, siger Peter Astrup.

Magasinet "Zicazic" uddeler prisen for fjerde år i træk.

I kriterierne for at tildele den internationale pris til Peter Astrup skriver Fred Delforge, at "Blues Heaven Festival" er det perfekte eksempel på, hvordan man bedst skaber en stor blues-event i Europa. Han omtaler Peter Astrup som festivalens sjæl, der nu for 13. år i træk præsenterer en bluesfestival med et helt vildt line-up af de allerbedste kunstnere:

- Peter samler verdens bedste kunstnere for igen i år at sikre festivalen besøg af fans fra hele verden. Tilskuerne bliver tilbudt nærhed til kunstnerne under perfekte forhold, hvad angår lys og lyd. Musikken er i gang hele tiden, når der skiftes fra sal til sal.

"The totally crazy line-up", som Delforge omtaler det, dækker over Buddy Guy, Robert Cray, Walter Trout, Terrie Obadi og Wee Willie Walker med Anthony Paule Soul Orchestra, Don Bryant feat. The Bo-Keys, Popa Chubby, The Welch Ledbetter Connection, Duke Robillard, Joanna Connor, Doug MacLeod, Christone “Kingfish" Ingram med Tribute to harmonikamesteren George Smith, med tre af europas fineste mundharpespillere fra London, Milano og Helsinki, samt det nu 13-årige britiske guitartalent Toby Lee, siger Fred Delforge, der fra fire forudgående besøg ved Astrups festival i Frederikshavn ved, hvad han taler om.

Fotografen og skribenten har meldt sin ankomst også til dette års festival, og det er ham selv, der overrækker prisen til Peter Astrup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.