Dronninglund

Hæder til film fra gymnasiet

Årets bedste skolefilm er kåret

Kasper Kristensen, Anne Sofie Milson, Frederik Thaibert, Mads Aaen og Mai Andersen har produceret den vindende film. Foto: Privat

Kasper Kristensen, Anne Sofie Milson, Frederik Thaibert, Mads Aaen og Mai Andersen har produceret den vindende film. Foto: Privat

DRONNINGLUND:På filmfestivalen på Dronninglund Gymnasium i november opnåede filmen ’Lad mig være’ at blive nummer to i kampen om Alma-prisen i skarp konkurrence med vinderfilmen. På kortfilmfestival Filmkraft på Nordkraft tog ’Lad mig være’ revanche og blev kåret som ’Årets bedste skolefilm’. Kortfilmen er produceret af Kasper Kristensen, Anne Sofie Milson, Frederik Thaibert, Mads Aaen og Mai Andersen fra 2.d.

Kategorien ’Skolefilm’ er ny hos Filmkraft i år, og med denne kategori får gymnasiernes elever nu også muligheden for at konkurrere med deres eksamensproduktioner. Der var også på festivalen film fra Aalborg Universitet med i denne kategori.

Foreningen Filmkraft er en af Danmarks store og Nordjyllands eneste kortfilmfestival for danske filmtalenter. Festivalen skal synliggøre vækstlagets aktører og interessenter, skabe kontakt og netværk samt inspirere unge til at udleve drømme og potentiale, som der står i foreningens formålserklæring.

- Det er enormt flot, at eleverne nu er kommet så langt i deres medieproduktioner, at vi kan være med på en stor filmfestival. Det kan kun inspirere vores elever til at arbejde endnu mere med deres produktioner, når de ved, at der forude kan vente en entre på de store scener, fortæller mediefagslærer Siff Rytter, der har været coach for vinderholdet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.