Hæder til FOF for deres arbejde

FOF-Vendsyssel er blandt de tre bedste aftenskoler i Danmark

Kirsten Højrup, da hun startede som leder af FOF og siden da er der sket så meget, at hun og aftenskolen blev nomineret til Årets aftenskole.  Arkivfoto: Henrik Louis

Kirsten Højrup, da hun startede som leder af FOF og siden da er der sket så meget, at hun og aftenskolen blev nomineret til Årets aftenskole. Arkivfoto: Henrik Louis

VENDSYSSEL:Aftenskolens Pris er netop blevet uddelt for andet år ved en stor, landsdækkende prisfest i Tivoli Friheden i Aarhus som en fejring af de aftenskoler og kommuner, der gør den folkeoplysende voksenundervisning i Danmark til noget helt særligt. Næsten 200 aftenskoler var indstillet.

Ud af mange foreslåede kandidater var FOF-Vendsyssel med helt fremme i opløbet blandt de tre nominerede om titlen som ”Årets aftenskole”. FOF opnåede stor hæder og anerkendelse, men blev slået på målstregen af Aftenskolen Rytmisk Center, København.

Der var i alt 10 priskategorier: Handicapprisen, Den debatskabende pris, Partnerskabsprisen, International pris, Innovativ pris, Integrationspris, Underviserpris, Aftenskolens ildsjæl, Årets aftenskolekommune samt Årets aftenskole, som gives til en aftenskole, der i særlig grad har været dynamisk og kvalitetsbevidst og derved bidraget til at udvikle den danske folkeoplysningstradition. Her var 3 indstillede kandidater: FOF-Vendsyssel, Skolen for Kunst og Design samt Aftenskolen Rytmisk Center. I motiveringen for FOF-Vendsyssel hed det bl.a., at skolen med fantastisk energi har udviklet sig til en stor og betydningsfuld dag- og aftenskole med en særdeles bredspektret palet af muligheder for som kursist at engagere sig i næsten alt indenfor hjerne, krop og kreativt. Der er etableret 7 seniorhøjskoler med så stor succes, at der er lange ventelister. Skolen har mange kulturoplevelser; udbuddet er internationalt præget og vidtfavnende fra dansk for ordblinde, IT, foto og musik til internationale undervisere i sprog og madlavning, svømning for kræftopererede, foredrag og sågar ”Taffel på Sæbygaard” i samarbejde med Vendsyssel Symfoniorkester.

FOF-Vendsyssel driver aftenskole i kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev samt Jammerbugt. Skoleleder er Kirsten Højrup.

Aftenskolernes Pris har til formål at styrke udviklingen af den folkeoplysende voksenundervisning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Grusomt anklageskrift
Luk