Hæder til nordjysk kok

Uffe Nielsen i aktion i teatercafeen Hos Uffe på Vendsyssel Teater.Arkivfoto: Bente Poder
1. april 2017 09:56

Den nordjyske kok Uffe Nielsen fra Vrå, der driver Den Gamle Smedie ved Løkken og teatercafeen hos Uffe på Vendsyssel teater, får den 8. april tildelt et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. Overrækkelsen finder sted mandag aften på Restaurant Lieffroy i Nyborg, hvor også syv andre danske kokke vil modtage et hædersdiplom for en markant kulinarisk bedrift.

Uffe Nielsen er samtidig formand for bestyrelsen for Kokkelandsholdet og det er i den sammenhæng, at han er blevet udvalgt som modtager af hædersdiplomet.

I begrundelsen fra Det Danske Gastronomiske Akademi lyder det blandt andet: Det er i høj grad Uffes fortjeneste, at Kokkelandsholdet har fået en renæssance og i dag har topplaceringer, hvad hans store internationale netværk indenfor gastronomien også bidrager til. Uffe Nielsen kom som ny formand med ideen om at ansætte en direktør - et tiltag som er medvirkende til at foreningen i dag er velkonsolideret. Det er også Uffes insisteren, der har fordoblet tilskuddet fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Hvert år uddeler Det Danske Gastronomiske Akademi hædersdiplomer. De øvrige modtagere i år er Per Sørup fra Hårbølle Mejeri, Povl Lønberg fra Luna Markeds Rådgivning, Lennart Lajboschitz fra Folkehuset Absalon. Allan Ømand Ungstrup og Mette Hoeing fra Vilstrup Bacon og til sammen får de fire koryfæer Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke og Hans Beck Thomsen også et hædersdiplom.

Sådan lyder den samlede begrundelse fra Det Danske Gastronomiske Akademi: Talentudvikling af kokke

Vi har vi de seneste 10 år set, hvordan unge talentfulde kokkespirer - som Thorsten Schmidt, Rasmus Kofoed, Søren Ledet, Ronny Emborg og Jeppe Foldager - har udviklet sig fra unge håbefulde kokke til at blive top-gastronomer på højeste internationale niveau.

En udvikling der i dag ikke bare er med til at sætte scenen, niveauet og standarden for dansk og international gastronomi, men som også i høj grad via etableringen af en række toprestauranter og deltagelse i madrelaterede projekter har været med til at løfte det gastronomiske niveau og interessen for god smag i hverdagen blandt den almindelige danske borger.

De har alle været på Det Danske Kokkelandshold, og Kokkelandsholdet er således en unik "rugekasse" for gastronomisk talent, vidensdeling og udvikling. Men hvordan skaber man et bagland, så ikke bare ét men to landshold (Junior og Senior) kontinuerligt udvikler deres talent? Og hvordan sikrer man, at flokken af talenter med energi, innovation og ildsjæle målrettet arbejder med gastronomi under en fælles vision?

Det Danske Kokkelandshold har en vision om at kæmpe for at gøre dansk gastronomi verdenskendt og elsket - ét måltid og én konkurrence ad gangen. Den vision ville aldrig kunne komme i mål uden Kokkelandsholdets Forening, og det arbejde der pågår i bestyrelsen. Men i særdeleshed ikke uden formanden Uffe Nielsens indsats.

Uffe Nielsen er ikke blot et sympatisk men også yderst beskedent menneske, der har stærke professionelle holdninger til sit fag. Han har siden 2011 dedikeret en stor del af sit liv til at sikre stabilitet for Kokkelandsholdet. Det kan ganske kort udtrykkes sådan: Uffe får ting til at ske. Uffe stiller bare altid op!

Det er i den grad Uffes fortjeneste, at Kokkelandsholdet har fået en renæssance og i dag har topplaceringer, hvad hans store internationale netværk indenfor gastronomien også bidrager til. Uffe Nielsen kom som ny formand med ideen om at ansætte en direktør - et tiltag som er medvirkende til at foreningen i dag er velkonsolideret. Det er også Uffes insisteren, der har fordoblet tilskuddet fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Uffe Nielsen er, udover at drive to restaurationer, præsident for Kokke Foreningen i Danmark, præsident for Nordiske Køkkenchefers Federation og formand for Bestyrelsen for det Danske Kokkelandshold. Det er alle poster, hvor han arbejder frivilligt mange timer om ugen. Den klart formulerede mission og målsætning, som Foreningen har i dag, er en forudsætning for at Kokkelandsholdet har opnået bedste placering i verden, de afspejler dybt Uffe Nielsens personlige holdning til gastronomien.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...