Aarhus

Hæder til suveræne Svinkløv

Kokke fra Svinkløv Badehotel begejstrede dommerpanelet til Local Cooking i Aarhus

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Glæde da Nicklas Skov (tv) og Alexander Jensen vandt Local Cooking for bedste ret af lokale råvarer. Foto: Mette Jensen

AARHUS:Ros til Nordjylland og kokkene Alexander Jensen og Nicklas Skov fra Svinkløv Badehotel, da de søndag deltog i finalen i Local Cooking under årets Food Festival i Aarhus.

Overdommer var René Langdal fra magasinet Gastro, og han vurderede retten bestående af kuller fra Thorup Strand og masser af urter fra klitterne omkring Svinkløv som en perfekt demonstration af madkunst.

- Drengene fra Svinkløv havde styr på oprindelse og storytelling, men afleverede først og fremmest en guddommelig ret med styr på tilberedning, smagskomposition og med høj smovsefaktor, hvor der dukkede nye bestanddele op konstant som eksempelvis citronverbena og østers. Regionens bedste fødevarer var nærmest destilleret ned på tallerkenen. Det kører godt for Nordjylland i øjeblikket på madfronten, siger René Langdal.

Retten vandt i et stærkt felt over regionale vindere fra Midtjylland, Syddanmark og Sjælland, henholdsvis Under Klippen i Holstebro, Knapp i Aabenraa og Babette i Vordingborg.

Foruden René Langdal bestod dommerpanelet af Jens Peter Kolbeck, Bocuse d’Or sølvvinder Jeppe Foldager, gastronomisk konsulent Per Mandrup og Årets Kok 2011 Mette Hvarre Gassner.

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, der skal få flere danske restauranter til at bruge lokale råvarer og samarbejde med lokale landmænd, fiskere og fødevareproducenter. Ideen bag er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet. Konkurrencen afholdes for anden gang.

Konkurrencen afvikles af Food Organization of Denmark under Erhvervsministeriet i samarbejde med regionerne, Horesta og Forenede Dampvaskerier plus en række regionale og lokale samarbejdspartnere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst