Fjerritslev

Hædersbevisning til frivillig

Formand for venskabsforening modtog pris for sin indsats for flygtninge i Jammerbugt

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Samtidig med prisuddelingen i kirkecentret kunne man møde et bredt udvalg af de frivillige, sociale foreninger og grupper i Jammerbugt Kommune. Foto: Martin Damgård

FJERRITSLEV:Kirkecentret i Fjerritslev lagde fredag eftermiddag rammer til den årlige uddeling af frivillighedsprisen. I år gik prisen til Else Marie Nielsen, der er formand for Jammerbugtens Tværkulturelle Venskabsforening.

Det var et enigt udvalg bestående af Ejler Winkel og Per Halsboe, begge fra socialudvalget, samt Steen Andersen, Allan Jensen og Jette Juel fra Frivillighuset, som pegede på Else Marie Nielsen.

- Else Marie hjælper med at tage hånd om flygtninge, som har fået asyl, og som skal bo i Jammerbugt Kommune, sagde Jette Juel i forbindelse med prisoverrækkelsen. Jammerbugtens Tværkulturelle Venskabsforening hjælper med at sørge for legetøj, julefest, tøj, ting og sager, ja alt hvad der lige mangler af stort og småt, når man skal til at bosætte sig i et fremmed land.

- Hun sørger også for lektielæsning, så der også på den måde bliver taget hånd om de unge flygtninge. Desuden er både Else Marie og hendes mand Tage blevet både ’mor’ og ’far’ samt ’bedsteforældre’ for en del flygtninge, sagde Jette Juel inden prisen på 5000 kroner og to malerier af Piet Pedersen blev overrakt af formand for socialudvalget, Ejler Winkel.

Hvad prisen skal bruges til, ved Else Marie Nielsen ikke helt.

- Måske en fest. Under alle omstændigheder så skal den deles med andre, sagde Else Marie Nielsen, da hun havde sundet sig lidt efter prisoverrækkelsen.

I alt var der 23 stande på frivilligmarkedet, som blev afholdt i forbindelse med Frivillig Fredag. Frivillig Fredag er en årligt tilbagevendende begivenhed, der falder på den sidste fredag i september. Det er Danmarks nationale frivillighedsdag, der skal synliggøre den store indsats, som frivillige hver dag bidrager med i samfundet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst