Hækkerup om EU-tale: Vi bevæger os mod bedre tider

Europaministeren glæder sig over, at EU-Kommissionens formand advarer mod, at eurolande lukker sig om sig selv

Hækkerup om EU-tale: Vi bevæger os mod bedre tider

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, brugte sin årlige tale om unionens tilstand til at fremhæve, at der er tegn på, at EU er på vej ud af de sidste års økonomiske krise.

Den vurdering bakkes op af handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), som i en skriftlig kommentar til Barrosos tale siger:

- Vi har i den seneste tid set en række små positive tegn på, at vi i Danmark og Europa bevæger os langsomt mod bedre tider.

- Fald i arbejdsløsheden i klemte lande som Portugal og en stigning i økonomisk vækst for Europa som helhed giver håb om, at dagen i morgen bliver lidt bedre end dagen i går.

Nick Hækkerup fremhæver dog, at der stadig er langt til en normal tilstand for vækst og beskæftigelse.

- Derfor skal vi hele tiden fokusere på, hvordan vi får sat gang i væksten og får hjulpet de stadig mange arbejdsløse tilbage i job, ikke mindst de unge. Det er vores helt store opgave - i dag, i morgen og om et halvt år, siger han.

Handels- og europaministeren peger på, at EU-kredsen i det næste halvår frem mod valget til Europaparlamentet bør prioritere tiltag til at modvirke nye fremtidige kriser, genskabe tilliden til Europa og gøre det mere attraktivt at handle og investere på tværs af grænserne i Europa.

Nick Hækkerup bider også mærke i, at kommissionsformanden i sin tale advarede mod en øget opdeling mellem eurolande og lande uden for euroen.

- Jeg glæder mig over, at kommissionsformanden understreger vigtigheden af, at de 17 eurolande ikke lukker sig om sig selv og efterlader os andre på perronen.

- Vi bør holde sammen på de 28, da vi som danskere har en klar interesse i at være med i dette styrkede fællesskab, hvor det er muligt, og hvor det gavner Danmark, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.