Hækkerup sigter mod snarligt møde om datasikkerhed

Justitsministeren vil gerne se på behov for nye love, skrappere tilsyn eller andet efter Se og Hør sagen.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) erklærer sig klar til snarlige forhandlinger med Folketingets partier om et eventuelt behov for lovjusteringer eller ændret tilsyn i kølvandet på Se og Hør sagen.

Ministeren, der fredag er til EU-møde i Luxembourg, siger som kommentar til et krav fremsat i fællesskab fra retsudvalget og kulturudvalget i Folketinget, at hun egentlig føler, hun allerede har lovet at se bredt på sagen.

Og at hun håber, forhandlingerne kan gå i gang inden 1. juli.

- Kortlægningen er sat i gang og forhåbentlig afsluttet inden sommerferien. Og så kan jeg begynde at indkalde til politiske forhandlinger.

- Hvis kalenderen overhovedet kan gå op, og hvis vi har nok til at indkalde, så vil jeg sørge for, at forhandlingerne går i gang inden sommerferien, siger ministeren, der dog endnu ikke har skrevet første forhandlingsmøde ind i sin kalender.

- Jeg har også sagt, at kræver det ny lovgivning, skrappere tilsyn, noget som helst, så er jeg villig til at gøre det.

- Men inden jeg træffer konklusioner om, hvad der skal til, synes jeg, at det gav god mening at vente på de mange undersøgelser, der er sat i gang - og som også kan fortælle os noget om, hvad de eventuelle problemer kan være.

Karen Hækkerup forsikrer også om, at hun er indstillet på at se mere bredt på behovet for justeringer i kølvandet på det, der er kommet frem, efter afsløringerne af Se og Hørs anvendelse af kreditkortoplysninger fra kendte danskere.

- Jeg startede med at sige kreditkort. Men jeg har også talt om de spørgsmål, Se og Hør-sagen gav anledning til. Der har også været spørgsmål om læk fra hospitaler, om læk fra flyselskaber. Derfor har det jo ikke kun været kreditkortoplysninger, jeg har sagt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.