Hækkerups lovforslag bekymrer ikke S-ordfører

S-ordfører er ikke urolig over, at justitsministeren har sneget flygtninge-forslag til høring.

Hækkerups lovforslag bekymrer ikke S-ordfører

Det er godt og vigtigt at drøfte lovforslagene, inden de bliver sendt til høring, men der bliver tid til det hele efter juleferien.

Det siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mette Reissmann, til, at den nyudnævnte justitsminister, Karen Hækkerup (S), 19. december sendte et lovforslag om kvoteflygtninge til høring uden først at orientere regeringspartiernes ordførere om det.

- Jeg ville gerne have haft mulighed for at drøfte det. Det ville give en mulighed for at være forberedt blandt andet på omverdenens reaktion, siger Mette Reissmann.

Samtidig understreger hun dog, at der ikke er tale om, at lovforslaget bliver hastet igennem, eller at det ellers bliver gjort sjusket.

- Jeg kender ikke årsagen til, at forløbet har været, som det har været, men jeg er ikke urolig. Det er et lovudkast, og det bedste er, at vi får høringssvarene ind, ser hvilke indsigelser der måtte være, og diskutere om der derefter er behov for ændringer, siger hun.

Sent torsdag aften fik ordførerne ifølge Reissmann besked per mail fra justitsministeriet om, at lovforslaget skal drøftes med ordførerne i uge tre efter juleferien. Lovforslaget var vedhæftet i mailen.

Ud over at Reissmann ikke er bekymret over, at hun og de andre ordførere ikke blev taget med på råd, inden forslaget blev sendt til Udvalget for Udlændinge- og Intergrationspolitik, er hun heller ikke umiddelbart skræmt af teksten i selve lovforslaget.

Danmark modtager hvert år 500 såkaldte kvoteflygtninge, og i lovteksten står der, at det må "forventes at indebære en varig forbedring af den pågældendes livssituation" at komme til Danmark, skriver Politiken fredag.

- Jeg synes det er positivt. Man vender det om og tager afsæt i den enkelte person i stedet for at tage afsæt i, hvad der er godt for Danmark, for hvorfor give folk flere nederlag undervejs i deres liv, end hvad der er højst nødvendigt, siger Reissmann.

Udlændingeordførerne for De Radikale og SF udviste modsat Reissmann stor forundring over ministerens håndtering af lovforslaget i Politiken fredag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Karen Hækkerup, fordi hun er på juleferie.

Der er frist på høringssvarene 24. januar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.