Udland

Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok

Thailands juntachef kalder bombeanslag, der dræbte 20 og sårede 120, for "det værste angreb nogensinde".

De thailandske myndigheder siger, at de ikke udelukker nogen gruppe eller bevægelse fra listen over mistænkte i opklaringsarbejdet efter den dødbringende bombe, som mandag dræbt mindst 20 og sårede omkring 120 i Bangkok.

Men Thailands hærchef fastslår, at bombeattentatet ikke passer med taktikker, som anvendes af muslimske separatister i det sydlige Thailand.

- Dette stemmer ikke med episoder i det sydlige Thailand. Denne type bombe er heller ikke af en type, som bruges i syd, siger general Udomdej Sitabutr, hærchef og viceforsvarsminister.

De tre sydligste provinser i Thailand har i årevis været hærget af et muslimsk oprør, som siden 2004 har kostet over 6500 mennesker livet.

Mandagens bombe eksploderede ved den hindubuddhistiske helligdom Erawan i Bangkoks centrum.

Ingen gruppe eller personer har indtil videre taget skylden for bombeanslaget, som Thailands juntachef, Prayuth Chan-ocha, kalder bomben "det værste angreb nogensinde."

- I dag har vi en mistænkt. Vi søger efter denne fyr her, siger juntachefen med henvisning til fotos fra en overvågningsvideo fra stedet, hvor bomben eksploderede.

Prayut siger, at den mistænkte mand på optagelserne menes at tilhøre "en regeringsfjendtlig gruppe i det nordøstlige Thailand, som er hovedbase for rødskjorte-bevægelsen, som er imod militærjuntaen og dens tilhænger hos gulskjorterne.

Bangkok har over et årti været præget af stærke spændinger og voldelige sammenstød mellem to bevægelser. Siden maj sidste år har juntaen været ved magten, efter at den styrtede den valgte regering under Yingluck Shinawatra.

Rødskjorterne er en græsrodsbevægelse og et netværk i landets fattige områder - både i storbyerne og i landområderne, - som er loyale mod Yingluck og hendes bror, Thaksin Shinawatra, som er en populistisk politiker, der tidligere selv var premierminister, men som i dag lever i eksil.

Thaksin, der er milliardær, trodsede den traditionelle elite i landet ved at støtte de fattige områder, hvor hans fjender beskylder ham for at have købt sig til politisk opbakning.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.