Hærværk truer handicapboliger

30 boliger til handicappede under opførelse i Løgstør udsættes gang på gang for hærværk. Senest har gerningsmænd lukket 100 kubikmeter skoldhed fjernvarmevand ud i en af lejlighederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

leder af Løgstør Tilbudene, Knud Olav Christiansen, håber, at håndværkerne når at blive færdige til tiden trods det omfattende hærværk. Foto: Lars Pauli

30 handicappede, der med længsel venter på at flytte ind i topmoderne handicapboliger på Frederik den Syvendes Allé i Løgstør, må væbne sig med ekstra tålmodighed. Handicapboligerne til 40 millioner kroner er nemlig så udsatte for hærværk, at håndværkerne efterhånden må bruge mere tid på at rydde op end på at gøre boligbyggeriet færdigt. I løbet af få uger har byggepladsen været genstand for omfattende hærværk tre gange - senest i weekenden, hvor omkring 100 kubikmeter skoldhedt fjernvarmevand blev lukket ud i en af boligerne. Syre på gulvet Det er Vesthimmerlands Kommune, der opfører de nye topmoderne handicapboliger. Her frygter chefen for byggeriet, Peter Staun, at de gentagne tilfælde af hærværk nu kan få den konsekvens, at håndværkerne ikke kan overholde tidsgrænsen. - Udover enorme mængder fjernvarmevand på gulvene er der væltet store gipsvægge, smidt syre ud på gulvet, som kan ødelægge armeringen under gulvene, der er sat ild i håndværkernes skure, der er fyret store kanonslag af i andre skure, værktøj er stjålet og der er smidt værktøj ud over hele arbejdspladsen. - Der har desuden været omfattende tyveri af byggematerialer samt kobberkabler. Plus en hel masse andre ting. Det er fuldstændig vanvittigt, siger Peter Staun. Tag over hovedet En del af de handicappede, der venter på at flytte ind i det nye byggeri, kommer fra bofællesskaber rundt omkring i Løgstør. Lejemålene er sagt op, men Knud Olav Christiansen, der er leder af Løgstør Tilbudene, som bofællesskaberne hører under, garanterer, at ingen kommer til at stå uden tag over hovedet, selvom byggeriet trækker ud på grund af hærværket. - Hvis det bliver nødvendigt, så satser jeg på, at vi kan forlænge lejeaftalerne, så de kan blive boende. Men jeg håber og tror på, at håndværkerne kan overholde tidsfristen. - Men under alle omstændigheder vil jeg godt garanterer for, at vi nok skal finde nogle løsninger, så beboerne har tag over hovederne, siger Knud Olav Christiansen. Det var en forbipasserende, der i den forgange weekend opdagede hærværket, og han kontaktede el-firmaet Højfeldt, hvor Hans Jørgen Madsen, Løgstør, er ansat. Han fik lukket for det skoldhede fjernvarmevand, der stod fem centimeter højt i hele huset.