Hævnede indbrud med kødøkse

Fire tiltalte nægter sig skyldige i grov vold, hvor to mænd blev slået, sparket og stukket

Episoden på Hadsundvej udspillede sig natten til tirsdag 7. august 2012. Arkivfoto: Jan Pedersen

Episoden på Hadsundvej udspillede sig natten til tirsdag 7. august 2012. Arkivfoto: Jan Pedersen

AALBORG:Tre unge mænd og en kvinde har de seneste dage afgivet forklaring ved retten i Aalborg, hvor de er tiltalt for grov vold og trusler.

Sagen tog sin begyndelse i august, hvor en 21-årig mand havde været på casino i Aalborg med sin kæreste og en 25-årig kammerat. Da de tre kom tilbage til kvindens lejlighed kunne de konstatere, at der var begået indbrud i lejligheden, hvorfra der manglede flere ting.
De tre rettede straks mistanken mod en række personer i en lejlighed på Hadsundvej i Aalborg, som de havde besøgt den foregående aften for at købe en iPod.

Peberspray og kødøkse

På vej ned til Hadsundvej blev den 21-åriges fætter afhentet, fordi han efter egen forklaring skulle hjælpe med at flytte de stjålne ting, hvis de blev fundet i lejligheden.

De tre mænd fik ifølge anklageskriftet skaffet sig adgang til lejligheden på Hadsundvej ved at anvende peberspray, da døren blev åbnet.
Flere af de stjålne ting blev fundet i lejligheden, og der opstod tumult, hvor lejlighedens kvindelige beboer fik sat en kødøkse for struben. Hendes kæreste blev stukket flere gange i ryggen, mens en bekendt, der overnattede i lejligheden, blandt andet fik flere snitsår i skulderen og på benene. Sidstnævnte er sigtet for indbruddet i den tiltalte kvindes lejlighed.

Et blodbad

Der var flere forskellige forklaringer på, hvad der skete i lejligheden på Hadsundvej, hvor politiets teknikere blandt andet fandt blod på gulve, møbler, døre og vægge. Parterne var ikke enige om, hvem der havde brugt peberspray - eller hvem der tog initiativ til det blodige slagsmål.

De fire tiltalte blev anholdt i en bil umiddelbart efter overfaldet. I bilen fandt politiet den kødøkse, der menes at være gerningsvåbnet. På kødøksen blev der fundet DNA fra én af de tiltalte og de to ofre, der begge havde snitsår på kroppen.
De tre tiltalte mænd havde alle blod på deres tøj ved anholdelsen, og DNA-analyser har påvist, at blodet stammer fra ofrene.
Efter episoden i lejligheden blev der taget blodprøver fra både tiltalte og vidner. Prøverne viste blandt andet spor af forskellig slags medicin, metadon, morfin, amfetamin og hash. Der ventes at falde dom i sagen i slutningen af november.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.