Haifaa Awad i sognegården

Haifaa Awad.Foto: Michael Berg

Haifaa Awad.Foto: Michael Berg

De rædsler, der foregår i Syrien lige nu, blev præcist og roligt med statistik, men med dybt engagement brændende harme beskrevet af Haifaa Awad. Landet bliver revet i stykker, byer bliver jævnet med jorden og store dele af befolkningen udryddet.

Haifaa Awad kom til Danmark i 1993 som 6-årig. Hun har uddannet sig til læge og har i tre år arbejdet som anæstesilæge. I 2013 og 2015 har hun arbejdet som frivillig læge på syriske hospitaler og har behandlet de sårede fra borgerkrigen.

Haifaa Awad fokuserede i sit foredrag på det faktum, at hospitaler og læger er bevidst mål for Assads helikoptere og deres tøndebombninger. Alle skrevne og uskrevne regler lades der fuldstændig hånt om. "Læger uden grænser" har trukket deres læger ud og virker kun indirekte i landet ved at støtte de tilbageværende hospitaler med grej og penge. Selvom "Læger uden grænser" ellers aldrig udtaler sig om en konflikts parter, har de med Syrien været nødt til at gøre en undtagelse og har klaget til FN over det syriske regimes bevidste bombninger af hospitaler.

Haifaa Awad arbejder for at råbe politikerne i Vesten op, så der kan komme en fordømmelse af de humanitære forbrydelser og massakrer, det syriske regime begår, og så der kan lægges så stort et pres på det syriske regime og dets allierede, at de er nødt til at standse de hensynsløse bombninger af hospitaler og civile områder.

Det var hård kost, hvad Haifaa Awad fortalte og viste, men det var et godt og engageret og målrettet foredrag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.