Hakkedrengen bliver endnu dyrere
Prisen på oksekød stiger overalt

Det bliver i 2013 sandsynligvis dyrere end nogensinde før at sætte tænderne i en burger eller en hakkebøf. Arkivfoto
USA:Det bliver i 2013 sandsynligvis dyrere end nogensinde før at sætte tænderne i en burger eller en hakkebøf.
De globale priser på oksekød vil sætte rekord næste år ifølge en prognose fra det hollandske finanshus Rabobank.
I USA ventes en væsentlig lavere produktionen af oksekød i 2013. Uanset om tørken i de midtvestlige landbrugstater varer ved eller ej.
Udvider besætningen
Selvom mere regn genskaber de afsvedne græsarealer næste år, kan kødproduktionen falde med helt op til ni procent sammenlignet med i år, siger analytiker David Nelson fra Rabobank ifølge CNN.
- Det er fordi, kvægavlerne i så fald vil beholde flere kvier end normalt til avl for at udvide besætningen i stedet for at sende dem på markedet, siger analytikeren.
Hvis nedbøren udebliver, og tørken varer ved, så vil landmændene være tilbøjelige til at sende deres kvier tidligere end normalt til slagtning, men selv i det tilfælde ventes kødproduktionen af falde - med omkring fire procent, vurderer han.
26 kilo i snit
I oktober var den gennemsnitlige pris for et pund (0,45 kilo) magert hakket oksekød 4,11 dollar i USA. Det er 30 cent mere end for et år siden.
Omregnet til et kilo hakket oksekød svarer prisen i oktober til cirka 52 kroner.
Prisen for et pund højreb var i oktober 43 cent højere dyrere end året før med 6,75 dollar eller cirka 84,6 kroner for et kilo.
Amerikanerne har i år snit spist omkring 26 kilo oksekød. Forbruget per person ventes i 2013 at falde med cirka halvanden kilo.
Rabobank fremhæver, at på verdensplan har udbuddet af oksekød stort set været uændret de seneste seks år.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.