Halalkød i kantine

Fødevarer 1. december 2007 05:00

BALLERUP: Halalslagtet kød og andre muslimvenlige retter er begyndt at finde vej til de danske uddannelsesinstitutioner. Som det formentlig første sted har kantinen på Ingeniørhøjskolen i København indført en daglig ret målrettet muslimer. - Oksekød er halalslagtet, og fiskeretter er lavet med rene fisk, fortæller direktør Torben G. Pedersen fra Eurest, der driver kantinen. - Ifølge vores oplysninger er 20 procent af de studerende af anden etnisk oprindelse, og de tør typisk ikke spise kantinens mad, fordi de ikke ved, hvad der er i den, forklarer Torben G. Pedersen. Det var netop en studerende i skolens kantineudvalg, der fødte idéen om en ret til muslimerne. Stiftstidende har talt med tre af landets største cateringselskaber. Ingen har hørt om andre kantiner med halalslagtet kød. - Det er ikke en tendens, vi ser, men det betyder ikke, at vi ikke tager hensyn. Vi har et minimeret forbrug af svinekød - især på uddannelsesinstitutionerne, for det er der, vi ser mange med anden etnisk baggrund end dansk, siger driftschef Søren Sloth Nielsen fra Forende Kantine, der står for maden på Danmarks Tekniske Universitet og Panum-instituttet. Dansk Folkepartis integrationsordfører, Peter Skaarup, er betænkelig ved situationen. - Vi er meget bekymret for halalslagtning, for vi mener, at det er dyremishandling. Og det er ærgerligt, hvis svinekød er ved at være udrangeret, fordi nogle muslimer ikke ønsker at spise det, siger han.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...