Halfdan Rasmussens liv i ord og toner

VESTHIMMMERLAND:På mandag, hvor der atter inviteres til møde i Folkevirke Vesthimmerland bliver det med Halfdan Rasmussen som omdrejningspunkt.

Lillian Hjorth-Westh har levet et langt og afvekslende højskoleliv. Først som elev på Hørsholm Højskole, siden som medstiftende lærer af Seniorhøjskolen Rude Strand, efterfulgt af et kort højskoleeventyr i Spanien. De sidste godt 32 år har hun været ansat på Bornholms Højskole

Lillian Hjorth-Westh er uddannet lærer fra Tønder Seminarium, hvor hendes største inspirationskilde var stedets daværende dansklærer Per Sibast. Han leverede en engageret drama- og litteraturundervisning, som var årsagen til, at Lillian søgte ind på Statens Teaterskole. En skuespilkarriere blev det dog ikke til, men evnen til at fastholde et publikum gennem levende fortælling om kendte personligheder lige fra Dirch Passer og Edith Piaf til Grundtvig og Halfdan Rasmussen fornægter sig i hvert fald ikke. En evne hun har haft rig mulighed for at udnytte på højskolen, og det er netop Halfdan Rasmussen, som vil undergå Lillian Hjorth-Westh fantastiske fortælling Hotel Farsø mandag aften.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.