Musik

Halkær Kro springer ud i 2007

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nana Lüders flirtede i et par år med Eskil Romme og resten af bandet Færd. Sammen med sin trio er hun i øjeblikket mest til det blide, men med afsæt i rockmusikken. arkivfoto

HALKÆR:Suzanne Brøgger synger jazz, Nana kommer, Poul Halberg pletter, Niels Skousen slår en ”bagskid fra 68”, Pierre Dørge kaster sig ud i lianer med sit jungleband, McCalmans dukker op, Rock Nalle fra Fyn ruller derudaf i selskab med Johnny Madsens faste guitarvirtuos, Knud Møller og den hollandske legende, Hans Thessink, Marie Carmen og Benjamin Koppel går på scenen under Halkær Festival, og... Den første halvårssæson 2007 på landskendte Halkær Kro & Kulturhus byder på det vel nok mest varierede program nogensinde i spillestedets snart 15-årige historie - fra global folk og visesang til rock, pop og jazz. I år modtager musikarrangør Nordboerne, Kelterne og Økologerne mange gange den årlige kulturstøtte på 2.500 kroner fra den gamle Nibe Kommune: 72.000 kroner spenderer den nye Aalborg Kommune, og Staten bidrager automatisk med samme beløb. Medregnet 40.000 kroner fra det gamle amt, der også bliver fordoblet af Staten, råder arrangørforeningen samlet over omkring 100.000 flere kroner i offentlig støtte end sidste år. - Vi regnede nok med den forhøjede kulturstøtte fra ny Aalborg Kommune, men kunne jo ikke være helt sikre. Derfor turde vi ikke lade beløbet slå fuldt igennem, da vi satte halvårsprogrammet sammen, siger musikkoordinator, Eskil Romme. Nogle af de mange flere kroner går til en kraftig opgradering af lydanlægget til glæde for ikke mindst publikum længst væk fra scenen, men Eskil Romme varsler også en større satsning på ”mindre sikre navne”. - Den større kulturstøtte gør det muligt, at eksperimentere mere med bands og solister, der ikke umiddelbart sælger billetter i stor stil, men rummer en masse kvaliteter. Et flygel står også højt på ønskeseddelen. - Det er dog så kostbart, at vi søger eksempelvis fonde om tilskud. Eskil Romme er nu det eneste tilbageværende medlem af Nordboerne, Kelterne og Økologerne fra dengang foreningen blev stiftet i 1992. Den mangeårige billetansvarlige Erik Bertelsen fratrådt for nylig, og er afløst af Else Lauritsen. Sæsonpremieren 19. januar byder på ”Burns Night” klædt i skotske farver med masser af whisky og The Bluebell Schottish Ceilidh Band. Halvårssæsonen slutter første weekend i juni med årets Halkær Festival.