Haller + Hanstholm = kunst

Hver måned en ny kunstner. Denne gang har vi sat Bent Haller sammen med Hanstholm

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYlLAND: Kunstprojektet ”Stedets ånd” laves i samarbejde mellem NORDJYSKE Medier og Region Nordjylland, som har støttet projektet med 200.000 kroner. Det er et projekt, som læserne vil opleve i alt 11 gange i løbet af dette år.

Meningen med det hele er, at vi vil udfordre en stribe nordjyske kunstnere. Hver kunstner vil få stillet en lokalitet til rådighed, og ud fra dette særligt beåndede sted, skal hun eller han skabe sit værk.

Kurator på projektet er kunstneren Gorm Spaabæk. Det er ham, der udvælger de 11 steder, der skal have kunstnerisk besøg. Det er ham, der udvælger de 11 kunstnere. Og det er ham, der sætter kunstner og sted sammen. Når det er sket, har kunstneren til gengæld frie hænder.

Blandt de præmisser, vi har sat ind, er, at der skal findes et særligt beåndet sted i samtlige regionens 11 kommuner. Samt at kunstnerne skal repræsentere Nordjylland. De skal ikke nødvendigvis bo her, men de skal have tilknytning til regionen.

Kunstnerne vil blive valgt inden for alle kulturens genrer. Det bliver billedkunstnere, forfattere, musikere og meget mere. Og det bliver også en skuespiller.

Alt dette vil du kunne opleve i avisen det kommende år. Hver måned sin kunstner bortset fra juli.

I avisen i dag møder du forfatteren Bent Haller. Det sker på de næste fire sider. Hans udfordring er Hanstholm. Hanstholm som et begreb, og det løser han med såvel tekst som billede.

Og den næste kunstner bliver Helena Sokol, som du møder i avisen 18. april. Hendes udfordring bliver Husby Hole lige syd for Fjerritslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mia var fuld og energisk
Luk