- Hallo, vi er skam i Løgstør endnu...

Betjente på stationen i Løgstør kalder på befolkningen

Der er stadig betjente på stationen i Løgstør - det er fra venstre Birgitte Lindhard, Jens Schjær-Jacobsen, Thomas Poulsen og Niels Voldbæk. Bagerst er det Katharina Arnbjørn.

Der er stadig betjente på stationen i Løgstør - det er fra venstre Birgitte Lindhard, Jens Schjær-Jacobsen, Thomas Poulsen og Niels Voldbæk. Bagerst er det Katharina Arnbjørn.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØGSTØR:Hallo, vi er her skam endnu…. Sådan lyder det fra betjentene på Løgstør Politistation i Torvegade. For næsten et år siden - nærmere betegnet 1. februar 2011 - blev politistationen i Løgstør nedlagt under omfattende og højlydte protester. Og langt størsteparten af betjentene på Løgstør-stationen flyttede til Hobro og Aalborg. Men der er altså stadig en station i Løgstør - godt nok en lille en af slagsen med kun seks betjente. Men den er der altså, selvom der kun er en brøkdel tilbage af de betjente, der tidligere var i Limfjordsbyen - Vi hører rigtig mange sige, at de tror, der slet ikke er en lokalstation tilbage i Løgstør, men det er der, skulle vi hilse og sige, og selvom vi ikke er mange, så vi trives vi i bedste velgående, siger Birgitte Lindhard, der er lokal leder af lokalstationen i Løgstør, som fik haft til huse i det tidligere rådhus i Torvegade i Løgstør, siden den store station i Rådhusgade blev nedlagt og sat til salg. Birgitte Lindhard afløste for kort tid siden Søren Strømgaard på posten som lokal leder af lokalstationen, som ellers hører ind under stationen i Aars og lokalpoliti Himmerland i Hobro. Hun er - ligesom de øvrige fem faste betjente på stationen - bosat i Løgstør. - Birgitte Lindhard har selv en teori om, hvorfor så mange har den opfattelse, at der slet ikke er betjente tilbage i Løgstør. - Da den store politistation midt i Løgstør blev nedlagt for et år siden, så skete det under massiv pressedækning, og al balladen omkring lukningen betød nok, at budskabet om, at der fortsat ville være en station i byen, selvom den er betydeligt reduceret i forhold til tidligere, druknede lidt, siger Birgitte Lindhard. Borgerne kan på stationen i Løgstør få løst alle de opgaver, som de kunne på den store station. - Folk bliver overraskede, når vi fortæller, at man fortsat lokalt i Løgstør kan få lavet f.eks. våbentilladelser, bevillingsansøgninger, straffeattester og indlevere hittegods. Alle typer sager - undtagen arrestant-sager - kan klares lokalt, siger Birgitte Lindhard, som glæder sig over, at der trods alt er nogle, som har fundet ud af, at der er en politistation i Løgstør, som har åben alle hverdage. - En del af dem, der benytter stationen i Løgstør er folk fra Fjerritslev. Hvis ikke de havde Løgstør-stationen, så skulle de helt til Pandrup, siger Birgitte Lindhard, der er glad for kontorfællesskabet med de ansatte på Vesthimmerlands Kommune. - Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi alle sammen helst ville være blevet på den store gamle station, men når nu det ikke kunne være anderledes, så er det en rigtig god løsning, idet vi nyder det sociale samvær med de ansatte på kommunen, f.eks. når vi har frokost i kantinen, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.