Halmbrand ved Svankær under kontrol

Ugen startede med ild og røg på "Lyngholm" ved Svankær, da en stak halm til fyring brændte af

Jens Fogh-Andersen
En afbrænding af løst affaldshalm spredte sig mandag formiddag ved et uheld til en stak halm beregnet til ejendommens halmfyr.Foto: Peter Mørk
Ildebrand 29. oktober 2018 10:30 - Opdateret 29. oktober 2018 10:32

SVANKÆR: - Vi lader det brænde ned.

Sådan er meldingen fra indsatsleder Henrik Gade Jespersen, Nordjyllands Beredskab, efter der mandag først på formiddagen gik ild i en stak halm med gården "Lyngholm" på Lyngholmvej nær Svankær. Halmstakken var tiltænkt ejendommens halmfyr.

Indsatslederen oplyser, at halmen antændte ved et uheld i forbindelse med afbrænding af noget løst affaldshalm i nærheden. Ilden fra afbrændingen spredte sig til halmstakken.

Den brændende halm står forholdsvis tæt på en staklade, og beredskabets indsats bestod først og fremmest i at hindre ilden i at brede sig.

Indsatslederen oplyser, at der blev tilkaldt assistance fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland blandt andet i form af en tankvogn, så vandforsyningen til slukningen kunne sikres.

I løbet af mandag formiddag drosles beredskabets indsats på brandstedet ned i takt med, at halmstakken brænder ned, men en tankvogn og en sprøjte forbliver på stedet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...