Turisme

Halv million danskere rejser til udlandet i julen

Danskerne er vilde med at rejse langt i juledagene. Vi tager heller til New York og Miami end til Berlin

HELE LANDET: Næsten hver syvende dansker planlægger en rejse til udlandet i forbindelse årets ul og nytår.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Expedia.dk.

Det er hovedsageligt storbyferie, der frister de rejselystne danskere, og det stemmer godt overens med bookingerne hos verdens største online-rejsebureau, Expedia. Her har danskerne nemlig London, New York og Berlin som deres foretrukne juledestinationer.

I år trækker varme dog lige så meget som shopping på hovedstrøg.

- I år kan vi se, at danskerne søger længere væk og mod varmere destinationer, og det hænger sikkert sammen med, at juledagene i år falder så heldigt, at der kun skal et par fridage til en lang ferie, siger Charlotte Gogstad, Nordisk ansvarlig hos Expedia.

Ifølge Charlotte Gogstad fristes danskerne også i højere grad end tidligere af det eventyr, der også ligger i at rejse.

- Julen er jo normalt en meget traditionsbunden tid, men undersøgelsen viser, at de fleste danskere faktisk tager af sted for at opleve noget nyt, siger Charlotte Gogstad.

Næst efter at opleve noget nyt, rejser danskerne til udlandet over jul og nytår for at komme væk fra kulden. Derfor er badeferie, efter storbyferier, danskernes foretrukne ferieform.

En del danskere rejser også, fordi de er trætte af at holde jul og nytår i Danmark, mens en lille gruppe pakker kufferten for at slippe væk fra familien.

Hvor sidste års top 10-liste over danskernes juledestinationer var præget af europæiske hovedstæder, rejser vi længere væk i år.

New York er sprunget fra en ottendeplads og har forvist Berlin fra andenpladsen, mens De Kanariske Øer, København, Budapest og Rom er røget ud af listen til fordel for de mere eksotiske destinationer Bangkok, Florida Keys, Las Vegas og Orlando.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.